İnternet Hızınızı Windows Görev Çubuğunda Gösterme

Günümüzde hızlı ve istikrarlı bir internet bağlantısı, günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Özellikle çevrimiçi çalışmak, eğlenmek ve iletişim kurmak için yüksek hızlı bir internet bağlantısına sahip olmak önemli hale geldi. Ancak, zaman zaman internet hızımızda dalgalanmalar olabilir ve bunun farkında olmak da oldukça önemlidir.

Windows işletim sistemi, ne yazık ki doğal olarak internet hızınızı görev çubuğunda görüntüleme özelliği sunmaz. Ancak, merakla internet hızını takip etmek isteyenler için harika bir çözüm mevcut: TrafficMonitor!

TrafficMonitor, Windows kullanıcıları için tasarlanmış harika bir araçtır. Bu araç sayesinde, internet hızınızı görev çubuğunda kolayca takip edebilir ve hız değişikliklerini anında fark edebilirsiniz. Üstelik, TrafficMonitor'ü kullanmak için karmaşık bir kurulum yapmanız da gerekmez; çünkü araç, basit bir yürütülebilir dosya olarak sunulur.

Kolayca indirilebilir ve kullanılabilir olan TrafficMonitor, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde internet hızınızı sürekli gözlemlemenize olanak tanır. Bağlantınızın kararlılığını kontrol etmek ve anlık hız ölçümleri almak için ana penceresini kullanabilir, ancak daha minimalist bir yaklaşım istiyorsanız görev çubuğunda hızınızı göstermesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, TrafficMonitor'ün seçenek ayarları ile gösterim birimini, yazı tipini, arka plan rengini ve daha birçok detayı kişiselleştirebilirsiniz. Böylece, görsel tercihlerinize uygun bir hız takip deneyimi yaşayabilirsiniz.

Unutulmamalıdır ki, hızlı bir internet bağlantısı, çevrimiçi deneyiminizi olumlu yönde etkileyebilir. İnternet hızınızı görev çubuğunda göstererek, bağlantı kalitenizi sürekli kontrol altında tutabilir ve gerektiğinde önlem alabilirsiniz.

TrafficMonitor ile internet hızınızı görev çubuğunda takip etmek, sadece birkaç adımda mümkündür. İndirin, kurulumla uğraşmadan çalıştırın ve internet hızınızı sürekli gözlem altında tutun. Etkili ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde internet performansınızı kontrol etmek artık çok daha kolay!

Windows görev çubuğunda internet hızınızı göstermek için aşağıdaki adımları izleyin:

MajorGeek'in resmi web sitesine giderek TrafficMonitor'ü indirin.

İndirilen klasörü açın (Windows üzerinde ZIP dosyalarını nasıl çıkaracağınızı görmek için farklı yöntemlere bakabilirsiniz) ve aracı çalıştırmak için bir yürütülebilir dosya bulacaksınız, bu nedenle aracı kurmanız gerekmeyecektir.

UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi) penceresindeki Evet düğmesine tıklayın.

İlk olarak, uygulamanın ana penceresi internet indirme ve yükleme hızınızı gösterecektir.

Bu sayıları görev çubuğunda görüntülemek için, aracın ana penceresine sağ tıklayın ve Görev Çubuğu Penceresini Göster'i seçin.

    6.İnternet hızı görev çubuğunda göründüğünde, aracın ana penceresine veya görev çubuğu penceresine sağ tıklayın ve Ana Pencereyi Göster seçeneğinin işaretini kaldırın. Bu, aracın ana penceresini gizleyecektir.

Bu şekilde TrafficMonitor, internet hızını görev çubuğunda görüntüler. Aracı kullanarak izlemek istediğiniz ağ bağlantısını seçebilir ve font, font boyutu, arka plan rengi ve görüntü birimi gibi görüntü ayarlarını değiştirebilirsiniz. Tercihlerinize bağlı olarak, Ayarlar penceresinde görüntü ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Windows üzerinde İnternet Hızınızı Kontrol Edin

TrafficMonitor aracı, internet hızını izlemeyi ve görev çubuğunda görüntülemeyi son derece kolaylaştırır. Artık aracı nasıl kuracağınızı ve görüntüsünü nasıl özelleştireceğinizi daha iyi anlamalısınız. TrafficMonitor sayesinde internetinizin istikrarlı olup olmadığını hızlıca kontrol edebilir ve gerektiğinde hemen müdahale edebilirsiniz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.