iPhone ve Android: Hangisi Size Uygun?

Android ve iPhone, konuşmalarda her zaman yoğun bir konudur. Muhtemelen, bir akıllı telefonunuz varsa, hangi platformu tercih ettiğiniz konusunda zaten bir fikriniz vardır. Hangi telefonu alacağınız arasında seçim yapmaya çalışıyorsanız, size yardımcı olmak için buradayız.

İşte harika iOS ve Android tartışmasında bilmeniz gerekenler.

Mevcut Cihazların Fiyatı ve Aralığı

Android telefonlardan çok daha az sayıda iPhone mevcut olsa da, aralarından seçim yapabileceğiniz giderek artan bir iPhone yelpazesi var. En ucuzu, ana sayfa düğmesi ve dokunmatik kimliği ile Apple'ın eski tasarımını destekleyen harika bir akıllı telefon olan iPhone SE.

iPhone SE'de hâlâ tek lensli bir kamera var, bu nedenle bu telefonla iPhone 12 gibi daha yeni bir telefonla alacağınız fotoğraf kalitesinin aynısını almayacağınızı unutmayın. Bu telefon, eski modellerden hoşlanan biri için harika. iPhone'un daha küçük tasarımı ancak yükseltmek istiyor.

iPhone 12, daha keskin ve daha koyu renkler sağlayan bir OLED ekrana ve sonunda daha yüksek veri hızlarına sahip olmanızı sağlayacak 5G teknolojisine sahiptir. Ancak ABD'de henüz çok fazla 5G kulesi olmadığı için faydalarını birkaç yıl fark edemeyebilirsiniz. Bu telefon, SE teknolojisi açısından bir adım öndedir ve çoğu kişi için varsayılan seçim olacaktır.

iPhone 12 Pro ve Pro Max, en üst düzey iki iPhone'dur. İkincisi, onu bir iPad Mini'ye birçok akıllı telefondan daha yakın kılan büyük bir 6,7 inç ekrana sahip.

Apple'ın birkaç harika seçeneği olsa da, Android'de çok şey var. ABD'deki en büyük Android markaları Samsung, Google Pixel, LG, Motorola, Nokia, OnePlus ve Sony'dir.

Pek çok farklı Android telefon türü olduğundan, fiyat aralığı çok geniştir. Samsung S20 FE 5G, kullanıcı dostu tasarımı, düzgün kamerası ve keskin OLED ekranı ile iPhone SE'ye iyi bir alternatif.

Samsung S20 Ultra 5G, Apple'ın iPhone 12 Pro'suna harika bir alternatif. Uzun pil ömrüne, 4x periskop yakınlaştırma kamerasına ve 16 GB RAM'e sahiptir.

Bir Android telefonun ortalama ömrü iki ila üç yıl arasındadır. Çoğu Android telefon, maksimum güvenlik ve uygulama verimliliği için ihtiyaç duyduğunuz güncellemeleri almaz --- yükseltme zamanına karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bir şey.

Apple, iPhone modellerini yazılım güncellemeleri aracılığıyla beş yıl veya daha uzun süre destekler. Uygun fiyatlı pil değiştirme programları, yükseltmeye gerek kalmadan potansiyel olarak uzun bir süre kullanabileceğiniz anlamına gelir.

iOS ve Android Güvenliği

Yazılım güvenliği devi Norton'a göre, araştırmalar, kötü amaçlı yazılımların daha yüksek bir yüzdesinin iOS'tan daha fazla Android telefonları avlama eğiliminde olduğunu buldu.

Apple, yalnızca iPhone kullanıcılarının iOS uygulamalarını App Store'larından indirmelerine izin verdiğinden, iPhone'unuz için indirdiğiniz tüm uygulamaların güvenli olduğu garanti edilir. Gönderilen bir uygulamada kötü amaçlı içerik varsa, App Store bunun dağıtılmasına izin vermez.

iOS, yüklediğiniz herhangi bir uygulamanın diğer uygulamalardan herhangi bir bilgi almasını önleyerek hem güvenlik hem de gizliliğe yardımcı olan "korumalı alan" adı verilen bir uygulama kullanır.

Android sistemi Google'a aittir ve Google, Android işletim sisteminin güvenliğini artırmak için sürekli çalışır. Android kullanıcısıysanız, akıllı telefonunuzu daha güvenli hale getirmek için gizlilik ayarlarınızı kolayca özelleştirebilirsiniz.

Bununla birlikte, yazılım güncellemeleri akıllı telefon güvenliğinin büyük bir parçasıdır ve özellikle pazarın daha ucuz ucundaki tüm Android telefonlar bunları alamaz. Telefonunuz eskiyse, en son Android yazılım güncellemesine sahip olduğunuzdan emin olun ve buna hakkınız yoksa yeni bir telefon satın almayı düşünebilirsiniz.

Android telefonunuzu ve hassas içeriklerini güvende tutmak istiyorsanız, Android telefonlar için bu güvenlik kontrollerini deneyin.

Uygulama Kullanılabilirliği

iOS, App Store'da kullanımınıza sunulan yaklaşık 1,96 milyon uygulamaya sahiptir. iOS, geliştiricilerin en son ürünlerini piyasaya sürmeleri için daha kazançlı bir sistem olma eğiliminde olduğundan, daha yeni uygulamaların ilk olarak iPhone'lara sunulması yaygın bir uygulamadır.

Android'in App Store'u olan Google Play, indirilebilecek yaklaşık 2,87 milyon uygulamaya sahiptir. Bununla birlikte, Apple'ın yaptığı ve mağazaya girmesine izin vermediği şeyler için çok daha yüksek standartları olduğundan, daha fazlası mutlaka daha iyi değildir.

Android'in daha fazla seçeneği olsa da Apple, yukarıda tartıştığımız uygulamalar için güvenlik özellikleriyle sizi korur. Miktar her zaman kalite anlamına gelmez, özellikle teknoloji söz konusu olduğunda.

Özelleştirme ve Kişiselleştirme

iOS 14'ün en iyi özelliklerinden biri, ana ekranınızı tasarlamak için widget'ların ve daha fazla seçeneğin sunulmasıydı. Bu güncelleme çıktığında iPhone kullanıcıları, telefonlarını kişiselleştirmekten ve sonuçların ekran görüntülerini sosyal medyada yayınlamaktan çok keyif aldılar.

iPhone'unuzdaki daha fazla widget'a erişmenizi sağlamak için WidgetSmith uygulamasını kullanabilirsiniz.

Ana ekranınızdaki simgelerin görünümünü bile değiştirebilirsiniz. Örneğin, ana ekran arka planınız süper kahraman temalıysa, Safari'den indirdiğiniz fotoğrafları kullanarak simgelerinizin görünümünü bu temaya uyacak şekilde değiştirebilirsiniz.

Bu işlem zaman alıcı olabilir, bu nedenle simgelerinizi kolaylıkla özelleştirmek için uygulama simge paketleri mevcuttur.

Android telefonlar, ilk günden beri ana ekranınız için widget'lara sahiptir. Ve Apple şimdi kişiselleştirme için daha fazla özellik eklerken, Android telefonlar bir süredir bu alanı kapsıyor.

Tüm görünümü değiştiren en iyi başlatıcılarla telefonunuzu kendinize ait hale getirmek için ince ayar yapabilir ve hatta Android yazı tiplerinizi değiştirebilirsiniz.

Diğer Cihazlarla Bağlantı

Apple cihazları birbirleriyle iyi bağlanır. Örneğin, iPhone'unuzda Notes uygulamanızı kullandığınızda, MacBook'unuzla otomatik olarak eşzamanlanır.

Ayrıca, bir iPhone'unuz ve daha yeni bir MacBook'unuz varsa, telefon görüşmeleriniz ve metin mesajlarınız bilgisayarınıza gelir ve çalışırken aramaları cevaplayabilir ve Macbook'unuzda konuşabilirsiniz.

Android, Your Phone uygulamasını kullanarak benzer şekilde Windows 10 ile entegre olur.

Hem iPhone'ların hem de Android telefonların bağlantı açısından bir dezavantajı, yeni modellerin çoğunda kulaklık jakının olmamasıdır. Her ikisi de Bluetooth, Wi-Fi ve USB bağlantıları aracılığıyla diğer cihazlara bağlanır.

Her iki platform da bulut dostudur. iOS, iCloud ile iyi çalışır ve her ikisinde de e-postalarınıza ve Google Dokümanlarınıza erişmek için Google Hesabınızı kullanabilirsiniz.

Yazılım güncellemeleri

iPhone, en son yazılım güncellemesini, donanım izinleri dahilinde yedi yıl öncesine kadar piyasaya sürülen modellerde kullanıma sunar. Böylece daha eski bir iPhone'unuz olsa bile, iOS 14'ün özelleştirme ve kullanım kolaylığının keyfini çıkarabilirsiniz.

Maksimum güvenlik için iOS sık sık güncellenir. Bu, iPhone'unuzun ve tüm hassas bilgilerinin korunmasını ve telefonunuzun uygulamaları verimli bir şekilde çalıştırmaya devam etmesini sağlar.

Yazılım güncellemeleri söz konusu olduğunda Android, iPhone'dan büyük ölçüde farklıdır. Android 11'i alması garanti edilen yalnızca birkaç Android telefon modeli vardır. Çoğu cihaz yalnızca bir veya iki tam güncelleme alır ve çoğu hiç almaz. Güvenlik güncellemeleri daha yaygındır.

Tabii ki, bir Android telefonda aldığınız güncellemelerin sayısı, satın aldığınız telefon modeline bağlı olarak değişecektir. Ancak iki veya üç yıldan fazla bir destek beklemeyin.

Hangisi Daha İyi: iPhone veya Android?

iPhone ve Android arasındaki fark eskisi kadar büyük değil. Her iki platformun da inanılmaz bir donanımı var ve yazılımlar arasındaki farklar her güncellemede küçülüyor gibi görünüyor.

Android, elbette, bazılarının hoşlanmayabileceği Google merkezlidir. Karşılaştırıldığında Apple pahalıdır, bu nedenle eğer bir bütçeniz varsa Android'in neler sunabileceğini görmeyi tercih edebilirsiniz. Bu, Android'in neden dünyadaki en popüler platform olduğunu açıklayan bir faktör olabilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri