İsrail'in Gazze'deki Hastanesine Saldırı: En Az 500 Ölü

İsrail, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında bu defa bir hastaneyi hedef aldı. Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 500 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu ve can kaybının artmasından endişe edildiği ifade edildi.

Hastaneye sığınmıştılar

Hastaneye İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinlilerin sığındıkları ve saldırı sırasında binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin hastanede bulunduğu açıklandı.

Ölenlerin çoğu kadın ve çocuk

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ölenlerin çoğu bebek, çocuk ve kadın" ifadelerine yer verildi.

Hamas: Soykırım

Hamas'tan yapılan ilk açıklamada "Gazze'deki hastane saldırısı soykırımdır" ifadeleri kullanıldı.

İsrail: Ayrıntıları bilmiyoruz

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, hastanenin bombalamasıyla ilgili detaylara sahip olmadıklarının belirterek, "Ayrıntıları alıp kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bunun İsrail hava saldırısı olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

Filistin: Savaş suçu

Filistin hükümetinin Gazze'deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf, İsrail'in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.