Jackson, Mississippi'de 150.000'den Fazla İnsan Bir Kez Daha Güvenilir Temiz Su Olmadan Hayatta Kalmaya Çalışıyor

Mississippi'nin başkenti, sel baskınlarının kentin yaşlanan su sistemiyle ilgili devam eden sorunları derinleştirmesinin ardından Salı günü suyun 150.000'den fazla kişiye akmasını sağlamak için mücadele ediyordu.

Mississippi ve Jackson şehri, sakinlere su dağıtmak ve başkent genelinde su basıncını yeniden sağlamak için çalışırken acil durum ilan etti. Pazartesi gecesi Vali Tate Reeves, şehrin ana su arıtma tesisinin arızalanmaya başladığını ve ne zaman tekrar tam olarak faaliyete geçeceğinin belirsiz olduğunu duyurdu. Sakinlere daha önce kaynatmadan musluklarından içmemeleri söylenmişti, ancak şimdi potansiyel olarak kirlenmiş suya bile güvenilir bir şekilde erişemiyorlar.

Reeves bir basın toplantısında, "Düzeltilene kadar, güvenilir akan suyumuz olmadığı anlamına geliyor." Dedi. "Bu, şehrin yangınları söndürmek, tuvaletleri güvenilir bir şekilde yıkamak ve diğer kritik ihtiyaçları karşılamak için yeterli suyu üretemeyeceği anlamına geliyor."

Salı akşamı Reeves, eyaletin Başkan Joe Biden'den acil durum ilanı talep ettiğini ve böylece krizi ele almak için federal yardım aldığını söyledi.

Mevcut kıtlık, ülkedeki en yoksul, Blackest eyaletinin başkenti Jackson'ın yıllarca süren bir su krizinin ortasında karşılaştığı en son zorluktur. Su altyapısının eski olması nedeniyle, şehrin %82,5'i Siyah olan yaklaşık 150.000 sakini, musluktan çıkan suyu kaynatmak zorunda kalmaya alışmış ve haftalarca evlerinde güvenli, güvenilir su bulamamışlar.

Ekonomiyi demokratikleştirmek ve Siyah toplumu güçlendirmek için çalışan bir kuruluş olan Cooperation Jackson'ın operasyon direktörü Joshua Dedmond, BuzzFeed News'e verdiği demeçte, "Sürekli Jackson'da yaşamak, kaynar su uyarısı tehdidi altında olmaktır."

Dedmond, ailesinin hala bir miktar su basıncı olmasına rağmen, kıtlık nedeniyle daha fazla kasa su almak ve daha az duş almak zorunda kaldıklarını söyledi.

Ailesi geçen hafta su içmeyen arkadaşlarımız var” dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler