Kahramanmaraş Depremi: Devlet ve Milletin Birlik ve Beraberliği

Son günlerde Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşanan depremler, ülkemizi derinden sarstı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte afetin en yoğun yaşandığı illeri ziyaret ederek, vatandaşlarımızın yanında olduğunu göstermiştir. Cumhurbaşkanımız, Şanlıurfa'daki açıklamalarında bu büyük felaketin yol açtığı kayıpları ve zorlukları yansıtmıştır. Devletimizin verdiği samimi mücadele, vatandaşlarımızın metaneti ve devletimize olan güveni göstermektedir. Birlikte bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illeri ziyaret etti. İlk olarak Diyarbakır'a giden Cumhuriyet Başkanı Erdoğan, sonrasında Şanlıurfa'ya gelerek orada açıklamalarda bulundu.

Sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Öncelikle tüm Şanlıurfalı kardeşlerim adına size geçmiş olsun diyorum. Millet olarak, tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşadık. Malumunuz, 2 deprem 10 ilimizde çok ciddi hasara ve kayıplara yol açtı.

Şu ana kadar yapılan tespitlere göre, 21 bin 848 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 80 bin 104 vatandaşımız yaralı olarak kurtuldu. Her bir hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet diler, yakınlarına başsağlığı dileklerimizi sunarız.

Bu büyük deprem, 500 kilometre uzunluğundaki alanda yaşayan 13,5 milyon vatandaşımıza etki etti. Dünyada nadir görülen bir felakettir. Deprem uzmanları bile bu büyük felaketin izlerini şoka uğramıştır. İllerimizde yapılan incelemeler, 1939 Erzincan ve 1999 Marmara Depremlerinin daha da ağır olduğunu ortaya koymuştur.

Devletimiz, afet sonrası gerekli tüm tedbirleri almış ve tüm kurumlarını harekete geçirmiştir. Bakanlıklarımız ve güvenlik güçlerimiz bölgede yoğun çalışma yapmaktadır. Bu süreçte, afetin büyüklüğü ve çetin kış şartları nedeniyle pek çok zorlukla karşılaşılmasına rağmen, devletimizin verdiği mücadelenin samimi olduğu kabul edilmelidir. Ancak, bu zorlukların yanı sıra, bazı alanlarda aksaklıklar ve gecikmeler de yaşanmış olabilir. Bu durumda vatandaşlarımızın metaneti ve devletimize olan güveni göstermektedir. İnanıyorum ki, Allah'ın yardımıyla, bu zorlukların da üstesinden geleceğiz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler