Katlamak veya Katlamamak: Samsung Galaxy Z Fold 4'ü Almalı mısınız?

Galaxy Z Fold 4 artık mevcut. Z Fold 3 üzerinde yinelemeli bir güncelleme olabilir, ancak Samsung'un en yeni cihazı bugüne kadar piyasaya sürülen en iyi katlanabilir cihaz olarak selamlandı. Elde taşınır cihaz elbette çok pahalıdır ve daha önce hiç katlanır akıllı telefon kullanmamış olanlar, sonunda nefret ettikleri bir şey için böyle bir harcama konusunda endişelenebilirler.

Bu geleneksel bir telefon incelemesi değil; Bunun yerine, öncelikle Fold 4'ü cihazın kendisi açısından satın almanın ve ilk kez bir katlanabilir kullanmanın avantaj ve dezavantajlarına bakar ve zor kazanılmış paranızın neredeyse 2.000 dolarını gerçekten vermeniz gerekip gerekmediğini sorar...

Arka Plan: Bir Not Fanı

Son on yıldır aynı akıllı telefon markasına sahibim: Galaxy Note. Note 2'den en yeni telefonuma kadar, Note 10 Plus, phablet'lerin geniş ekranları, ekran kalemi dahil ve üretkenlik odağı, Note'u uzun zamandır istediğim tek telefon türü yaptı.

Diğer Note hayranları gibi, Samsung'un S serisinin giderek artan boyutu, özellikle de muazzam Ultra çeşitleri endişe kaynağı oldu. Şirketin Note serisini durdurmayı planlayıp planlamadığı sorusu, S21 Ultra, Samsung'un S-kalem kalemini destekleyen S serisindeki ilk model olduğunda hemen hemen cevaplandı. Note markası resmen Şubat ayında emekli oldu. Tanrı ruhunu dinlendirsin.

Galaxy Note 10 Plus'ım dişte uzadıkça, yükseltme zamanı gelmişti. Ama katlanabilir olmaya cesaret edebilir miyim? İlk Galaxy Fold o zamanlar iyi bir fikir gibi görünüyordu, ancak yürütme kusurluydu, bu da orijinalin ekran sorunlarına yol açarak ön siparişlerin iptal edilmesine ve uzun bir sürüm ertelemesine neden oldu. Sonunda karışık incelemelere geldi.

Ama Samsung pes etmedi. Her yineleme sonuncusunda gelişti ve bir arkadaşımın Z Fold 3'ünü kısaca kontrol ettikten sonra (ve Linus Sebastian'ın kendisinin ne kadar sevdiğini fark ettikten sonra), Samsung halefi başlatana kadar beklemeye ve dalmaya karar verdim.

İlk izlenimler

Eski Note 10'umda katlanabilirin fiyatındaki sıkıntıyı biraz olsun ortadan kaldırdıktan sonra, şimdiye kadar gördüğüm en ağır telefon kutusunda beklenenden biraz daha erken geldi.

Z Fold 4, Z Fold 3'ten daha ince ve daha hafif olsa da, daha önce hiç katlanabilir tutmamış olanlar, tuğlayı andıran bir kavrama hissi karşısında şok olacaklardır. Önyükleme, çok kalın olmasına rağmen diğer amiral gemisi telefonlara benzemesini sağlayan parlak 6,2 inç AMOLED ön paneli (2,316 x 904) gösteriyor ve 120Hz uyarlanabilir yenileme hızı, hatırlatan ipeksi bir pürüzsüzlük sunuyor. ben iPad Pro'dan.

Sonra dahili ekran var. Eski Nexus 7 mini tabletin büyük bir hayranıydım ve onun bir telefon ile geleneksel bir tablet arasında bir yerde olan form faktörüydü. Katlanmamış Z Fold 4, uzak geleceğe gönderilmiş ve değiştirilmiş olsa da bana eski Google/Asus cihazını hatırlatıyor.

7.6 inçlik iç ekran (2.176 x 1.812) inanılmaz. Bu gerçekten bir mini tablet kullanmak gibidir, ancak bu tablette genellikle Android slatelerinde bulunan hantallık yoktur.

Amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 1 SoC, uygulamalar ekranda kaygan bir şekilde kayarak anında yüklenirken her şeyi ışık hızında iter. Yeni katlanabilir kullanıcılar için hayranlık uyandıran bir manzara.

Buruşuk

Fold serisinin en kötü unsurlarından birinin, menteşe tasarımının bir sonucu olarak dahili ekranın kırışıklığı olduğu uzun zamandır söyleniyordu. Z Fold 3'te gördükten sonra, Samsung'un önceki modelde görünürlüğünü biraz azaltmayı başardığı açık. Ama bunun farkedilmediği anlamına geldiğini düşünmeyin.

Çok sığ girinti, parmağınızı ekranın ortasında gezdirirken belirgindir ve çizgi, karanlık bir arka planda ve bir açıdan bakıldığında daha belirgindir. Bunun tek başına birçok potansiyel alıcıyı Fold'dan uzaklaştıracağını hayal etmek kolay.

Ancak, bu telefonun en kötü unsuru olsa da, hiçbir şekilde bir anlaşma bozucu değil. Kırışıklık, daha açık arka planlarda, özellikle beyaz arka planlarda neredeyse görünmezdir ve ekrana doğrudan bakmak etkiyi daha da azaltır.

Neredeyse durmadan kullandığım iki hafta içinde, kırışıklığın hafif bir sıkıntı olduğu, bir şey seçmeye çalışmanın veya imleci kırışık alana yerleştirmenin sonucu olduğu ve ilk kez çalışmadığı birkaç durum oldu. Açılan ekranında sayısız makale okudum ve birçok YouTube videosu izledim ve bir kez bile ortadaki çizgi dikkatimi dağıtmadı.

Uygulamalar

Samsung, Z Fold 4'ü en yüksek üretkenlik ahizesi olarak konumlandırıyor ve nedenini görmek kolay. Çoklu pencere modunda çok iyi çalışan çoğu uygulama sayesinde çoklu görev harika. Bir telefon ekranında Notes, Google Takvim ve Haritalar gibi bir şeyi aynı anda ve sorunsuz bir şekilde kullanmak, teoride pratikte olduğundan daha iyi çalışma eğiliminde olan bir şeydir, ancak Fold 4'ün boyutu ve görev çubuğu yetenekleri onu gerçekten kullanışlı bir özellik haline getirir.

Facebook gibi Fold için optimize edilmiş üçüncü taraf uygulamalar gerçekten harika görünüyor ve çalışıyor - Instagram gibi optimize edilmemiş olanlar çok fazla değil - ve Samsung'un kendi uygulamaları form faktöründen tam olarak yararlanıyor. Kullanıcıların ön kameraları özçekimler için kullanmalarına, videolar için telefonu ayağa kaldırmalarına ve fotoğrafları çekilir çekilmez galeride görmelerine olanak tanıyan kamera uygulaması çok etkileyici.

Oyun

Mobil cihazlarda oyun oynamak hiç ilgilenmediğim bir şey. Oldukça güçlü bir PC'ye ve bir PS5'e sahip olmak, evde bir el cihazında oynamak için çok az zaman veya istek bırakıyor ve hareket halindeyken okumayı veya sosyal uygulamaları tercih ediyorum. Z Fold 4 ile bu değişti.

Games Workshop - Warhammer 40,000: Tacticus ile ilgili her şeye olan sevgime hitap eden bir oyun denemeye karar verdim . Note 10 Plus'ta kısaca denedim ve iyi göründüğünü düşündüm. Ancak Z Fold 4'te devasa ekran, hızlı SoC ve sürükleyici ses, bunu her gün oynanan bir oyuna dönüştürdü. Ve 1.200 nite vurabilen bir ekran sayesinde, açık havada parlak güneş ışığında sorunsuz bir şekilde keyfini çıkarmak mümkün.

Sonra o para yutan ama son derece popüler ganimet Diablo Immortal'ı indirdim.

Bu, Not üzerinde kısaca denediğim bir başka mobil oyundu, ancak Exynos 9825'ten gelen domuz benzeri performans nedeniyle ertelendi. Snapdragon 8 Plus Gen 1'in bir güç merkezi olduğunu bilerek, kare hızını 60 fps'ye, çözünürlüğü Yüksek'e çevirdim. ve grafik ayarlarını Çok Yüksek olarak ayarlayın.

40'ın yanlış tarafında olanlar için, Snake'in avuçiçi oyun dünyasının zirvesi olduğunu hatırlayabildiğinizde, mobil cihazlarda bunun gibi başlıkları görmek sihir gibi geliyor.

Taşınabilirlik

Z Fold 4'ün kapalıyken bile tıknaz bir çocuk olduğu gerçeğinden kaçış yok. Boyutları ve 263 g ağırlığı, pantolonunuzun içinde çok dikkat çekici hissettirebilir ve cebinizde bir telefonla koşmayı/koşmayı seviyorsanız, pantolonun ayak bileklerinize düşmesini önleyecek bir savaş bekleyebilirsiniz.

"Zırh Alüminyum" gövdesi, tutmayı dünyanın en pahalı sabunuyla boğuşuyormuş gibi hissettirebilir, bu nedenle daha fazla ağırlık ve ağırlık ekleyen ekranlı ve kamera lens koruyuculu iyi bir kılıf önerilir. Ekran kırışmasından sonra, bu muhtemelen insanları Z Fold'dan uzaklaştıracak diğer faktördür, ancak bunun yerine her zaman bir Z Flip'i tercih edebilirler.

Boyutları ve ağırlığı sorun değilse, hareket halinde kullanıldığında Z Fold 4'ün mükemmel olduğunu göreceksiniz. Google Haritalar, standart mobil ekranlarda kolayca gözden kaçabilecek ayrıntıları gösteren büyük ekranda harikadır. 7,6 inçlik ekranda dergilere/web sitelerine göz atabilmek, oyun oynayabilmek veya bir YouTube videosu izleyebilmek, birini beklemeyi bir angaryadan ziyade bir zevk haline getiriyor.

Z Fold 4 ile alışveriş yaparken tek elle tara ve git uygulamasını kullanmanın sorun olabileceğini düşündüm, ancak daha dar gövdesi bu görevi eski Galaxy Note'umu kullanmaktan daha kolay hale getirdi.

Çoğu insanın telefonlarını açık havada kullandığı iki alan olan sosyal medya ve mesajlaşma, metinleri, görüntüleri ve özellikle fotoğrafları iyileştiren tablet benzeri bir deneyimle büyük ekrandan da yararlanır. Ayrıca Samsung'un isteğe bağlı bölünmüş klavyesini kullanmaktan da keyif aldım. Ve Fold'u açmadan önce Facebook'u dış ekranda görüntüleyebilmek, böylece daha büyük ekranı otomatik olarak doldurması asla eskimez.

Ayrıca Fold 4 ile dış mekanlarda gerçekten üretken olmak da mümkündür. Belgeleri kontrol etmek ve düzenlemek, e-posta yazmak ve görüntülü arama yapmak sorunsuz bir şekilde çalışır. Telefonun 5G bağlantısından yararlanabiliyorsanız daha da iyi. Bu da bizi...

Üretkenlik

Bir bilgisayar/dizüstü bilgisayar/tablet daha iyi bir iş çıkarabilecekken neden telefon kullanalım? Bu ifade, elbette, daha büyük ekranları, daha iyi yazılımları, daha fazla gücü ve genellikle daha sezgisel oldukları gerçeği sayesinde uzun zamandır doğruydu. Hiç kimse Z Fold 4'ün bu cihazların yerini alabileceğini iddia edemez, ancak şimdiye kadar geldiğimiz en yakın şey bu.

Bir dizüstü bilgisayardan daha küçük herhangi bir şeyde çoklu görev yapmak genellikle zor bir deneyim olabilir, ancak Fold 4, yeniden boyutlandırılabilir çoklu pencere özelliği ve Android 12L'nin görev çubuğu özelliği sayesinde işleri halleder.

Ekranda üç adede kadar uygulamayı çalıştırmak, herhangi bir hakka sahip olduğundan çok daha iyi çalışır ve hatta bazıları, kullanıcıların açık programlar arasında metin veya görüntüleri sürükleyip bırakmasına izin verir. Soldaki bir Google aramasında gerçekleri kontrol ederken ekranın sağ tarafında ne yazık ki dahil olmayan S-kalem ile notları karalamaktan keyif aldım.

Bazı uygulamalar Flex modunu da destekler. Bu, ekranın alt yarısına klavye veya izleme dörtgeni gibi başka bir işlev ekler. Kamera uygulaması bu özelliği, kamera kontrollerini ve galeriyi altta göstererek kullanır, üst ekranın tamamı ise bir vizör görevi görür.

Kameralardan bahsetmişken, Z Fold 4 harika fotoğraflar çekiyor. Mini bir tabletle boğuşan birinin kamera uygulamasının tüm özelliklerini kullanmaya değer olduğunu gördüm - ancak kapalıyken fotoğraf çekmek de işe yarıyor elbette. Ve fotoğrafçılık hayranları, Expert Raw uygulamasına verilen desteği hiç şüphesiz takdir edeceklerdir. Çektiği bazı görüntülere bir göz atın...

Galaxy Z Fold 4: Olumlu Yönler

  • Form faktörü: Samsung, hem telefon hem de tablet olan bir cihaz oluşturmaya küçük de olsa bir adım daha yaklaştı .
  • Üretkenlik canavarı : Z Fold 4'ün çoklu görev yetenekleri mobil alanda benzersizdir ve yeni görev çubuğu özelliği sayesinde daha da iyi hale getirilmiştir.
  • Muhteşem görüntüler : İki ekran hızlı, parlak ve muhteşem. Ayrıca Fold 3'e kıyasla daha geniş bir ön ekrana ve ana ekranın çevresinde daha ince çerçevelere sahip oluyorsunuz.
  • Mükemmel kameralar : Normalde iyi kameraları katlanabilir bir kamerayla ilişkilendirmezsiniz, ancak Fold 4, piyasadaki en iyilere karşı kendini koruyor.
  • Güçlü performans : Snapdragon 8 Plus Gen 1, Android'in sunduğu en iyi şeydir.
  • Parmak izi okuyucu : Yan güç düğmesine gömülü. Samsung'un ekran altı sürümünden çok daha duyarlı ve kullanımı daha kolay.

Galaxy Z Fold 4: Negatifler

  • Fiyat : İnsanların 1000 dolarlık telefonlardan şikayet ettiğini hatırlıyor musunuz? Neredeyse iki bin dolar harcayarak, bu katlanabilir yerine bir canavar oyun bilgisayarı satın alabilirsiniz. Samsung'un takas programı cömerttir, ancak herkesin maliyeti daha makul bir düzeye indirebilecek eski bir cihazı yoktur.
  • Kırışıklık : Yinelemek gerekirse, daha az kırışık, kırışık olmadığı anlamına gelmez. Bazı insanlar muhtemelen bu küçük girintiyi taşıyamayacağı kadar fazla bulacaktır.
  • Galaxy Z Fold 3'ten neredeyse ayırt edilemez : Zaten Samsung'un son nesil katlanabilirine sahipseniz, halefini satın almak için iyi bir neden yok.
  • S-Pen Yok : Hadi Samsung. Ön sipariş verenlere S-Pen'li ücretsiz kılıflar vermek iyi ve güzel, ancak bu fiyata bir telefon ve Note'un doğal halefi olan bir telefon standart olarak bir S-Pen ile gelmeli ve bir tutucu şasede yerleşik olarak sormak için çok mu fazla?
  • Pil ömrü : Z Fold 4'ü önceki telefonlardan çok daha fazla kullandığınızdan şüpheniz olmasın. Pil, önceki modellerden daha uzun süre dayanır, ancak parlaklık açıldığında ve uyarlanabilir 120 Hz yenileme hızı etkinleştirildiğinde, bir gecede şarjdan fazlasının gerekli olmasını bekler. İyi haber şu ki, 25W Süper Hızlı Şarjı destekliyor.

Katlamak veya Katlamamak?

Çoğu insan yeni bir telefon almayı sevse de, son birkaç yılda şirketler tarafından aynı şeyin ortaya çıktığını gördük: Daha güzel bir ekrana ve kameralara sahip daha hızlı bir cihaz ve birkaç yeni özellik, tümü genellikle öncekinden ayırt edilemeyen bir kasada paketlenmiştir. yılın modeli. Aslında eski modelinizde bir yükseltme olduğunu unutmadan önce onunla birkaç gün oynayabilirsiniz.

Katlanabilir teknolojilere yeni başlayan biri olarak Z Fold 4, telefonlar konusunda beni yeniden heyecanlandırdı. Hayata buggy, kolay bozulan bir yenilik olarak başlayan form faktöründen, Samsung'un sürümünün dördüncü yinelemesi, bilim kurgu filmlerinin ve şovlarının bize uzun zamandır vaat ettiği cihazlara bir adım daha yaklaşıyor.

İçerik tüketiminden üretkenliğe, oyunlardan sosyal medya kullanımına kadar, standart bir telefondan daha iyi yapmayacağı çok az şey vardır. Bu fiyat her zaman sorun olacaktır, ancak zaten bir Z Fold 3'e sahip değilseniz, Fold 4'ü yeterince tavsiye edemem.

Bir zamanlar şirketlerin telefonları mümkün olduğu kadar küçültmeye çalıştığı zamanlar vardı. Daha sonra daha büyük ekranlar olmazsa olmaz özellik haline geldi. Samsung'un Z Flip de dahil olmak üzere katlanabilir tasarımları her yinelemede geliştikçe ve daha fazla şirket bu form faktörlerini benimserken, telefonların geleceği katlanabilir görünmeye başlıyor. Birincisi, kesinlikle normal bir el cihazına geri dönmem.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.