Kioxia, işlevsel 2 TB microSDXC hafıza kartı prototipi geliştiriyor

Japon bellek uzmanı Kioxia kısa süre önce ilk işlevsel 2 terabayt (TB) mikro SDXC (Güvenli Dijital Genişletilmiş Kapasite) bellek kartı prototiplerini geliştirdiğini duyurdu. Kioxia, standardın maksimum yoğunluğunda temel işlevleri göstermek için BiCS 3D flash belleğini ve özel şirket içi bellek denetleyicisini kullandı. Spesifik olarak, Kioxia, toplam 0,8 mm kalınlığa sahip 16 adet bir terabitlik 3D flash bellek kalıbını istifledi.

Akıllı telefonların, taşınabilir oyun konsollarının ve aksiyon kameralarının veri kayıt talepleri artmaya devam ederken, ultra yüksek kapasiteli depolama ihtiyacı hiç bu kadar büyük olmamıştı. Bulut depolama ve akış hizmetleri belirli durumlarda yardımcı olur, ancak veri üreten cihazlar için yerel depolama hala en iyisidir.

SD Derneği'nin (SDA) SDXC özelliği, on yıldan fazla bir süredir 2 TB'a kadar olan kartları desteklemektedir, ancak şimdiye kadar hiç kimse bunları başarılı bir şekilde üretmemiştir. SDA, 2000 yılında SanDisk, Toshiba ve Panasonic tarafından küresel bellek kartı standartlarını belirlemek için kurulan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Bugüne kadar kuruluş, web sitesinde 750'den fazla üye şirketi listeler.

Kioxia, bellek endüstrisinde nispeten yeni bir isim. Toshiba , markayı 2019'un sonlarında kabul etti. Kee-ox-ee-uh olarak telaffuz edilen isim, Japonca'da "hafıza" anlamına gelen kioku ve Yunanca "değer" anlamına gelen axia kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.

Birkaç gün önce Kioxia, Yokkaichi ve Kitakami flash bellek tesislerinde gofret başlatmalarını yaklaşık yüzde 30 oranında azalttığını söyledi. Şirket, hareketin üretim ve satışları daha iyi yönetmesine yardımcı olacağını ve gerektiğinde operasyonları gözden geçirmeye ve ayarlamaya devam edeceğini söyledi.

Geçen ay, analist firma TrendForce, fazla stokun üreticileri mevcut ürünlerde fiyatları düşürmeye zorladığını söyledi. Dördüncü çeyrekte, NAND flash gofret fiyatlarının yüzde 20 daha düştüğünü görebiliyoruz, bu da piyasada ucuz depolama çözümleri için harika bir haber. Piyasa eninde sonunda kendini düzeltecek ama bunun ne zaman olacağını kim bilebilir.

Kioxia 2TB microSDXC hafıza kartlarının seri üretiminin 2023'te başlaması planlanıyor. Hedef fiyatlandırma veya daha spesifik bulunabilirlik hakkında henüz bir haber yok.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.