Kullanıcıların IP adreslerini ve konum verilerini yayınlamak için Çin'in Twitter eşdeğeri

Twitter'ın, platformdaki istenmeyen davranışlarla mücadele etmek amacıyla kullanıcıların IP adreslerini ve konum verilerini yayınlayacağını duyurduğunu hayal edin. Kuşkusuz bir heyecana neden olurdu, ancak sitenin Çinli eşdeğeri Sina Weibo'nun yaptığı tam olarak bu.

 

The Register tarafından bildirildiği üzere , Sina Weibo'nun "IP Bölgesel İşlev Yükseltme Duyurusu" başlıklı yazısı, kullanıcıların haklarını korumak ve hizmeti daha keyifli hale getirmek için önlem alındığını iddia ediyor.

 

Çevrilmiş açıklama , "Tarafların kimliğine bürünme, kötü niyetli söylentiler gibi istenmeyen davranışları azaltmak ve yayılan içeriğin gerçekliğini ve şeffaflığını sağlamak için site, bu yıl Mart ayında 'IP Bölgesi' işlevini başlattı. "

 

Bu özellik, kaydedilen IP adreslerini ve bunların kaynaklandığı il veya belediyenin kullanıcıların gönderilerine dahil edildiğini görür. İşlevden çıkmak mümkün değildir.

 

Twitter'ın uzun süredir toksik kullanıcılar ve platformu pek çokları için nahoş bir yer haline getiren trollerle ilgili bir sorunu var. Bununla birlikte, gizlilik etkileri göz önüne alındığında, IP adreslerini ve konum verilerini göstermenin iyi bir çözüm olduğuna inanması pek olası değildir.

 

Bu hareket, özellikle hükümetin interneti izlemesinin çok sıkı olduğu ve muhaliflerin sert bir şekilde cezalandırıldığı Çin'de sinsi görünüyor. 2019 raporu , vatandaşların ülkede engellenen Twitter'a erişmek için VPN kullandığını ve hükümetin gözaltı ve sorgulama ile karşı karşıya kalmasını eleştiren mesajlar gönderdiğini ortaya koydu .

 

Bu durumda VPN'ler bir seçenek olabilir, ancak The Reg'in belirttiği gibi, Çin'de yasa dışıdırlar, yani bunları kullanmanın kendi riski vardır.

 

Herkes harekete karşı değil. "Bu girişimin yalnızca medeni konuşmayı standartlaştırmakla kalmayıp, aynı zamanda yabancı güçlerin Çin ağı üzerinde çeşitli çatışmalara yol açmasını engellemek olduğunu hissediyorum. Ne de olsa, bu özel zamanlarda Çin gerçekten de pek çok ülkenin gözünde bir baş belası. Gerçekte, son zamanlarda çok sayıda casus tutuklandı ve siber casuslar daha yenilmez…” diye yazdı bir kullanıcı.

Çin son zamanlarda internet üzerindeki kontrolünü sıkılaştırıyor. Dünyanın geri kalanında TikTok olarak bilinen Douyin, geçen hafta kullanıcılardan hükümete ve politikalarına yönelik herhangi bir eleştiriyi bildirmelerini istedi. Ek olarak, Çin'in 30 milyar dolarlık yayın endüstrisi , yayıncıların hayranlardan alabileceği para miktarını sınırlamayı ve gösterebilecekleri içerik türü üzerindeki kısıtlamaları sıkılaştırmayı içeren düzenlemelerle vurulacak gibi görünüyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri