Lightyear, dünyanın ilk üretime hazır güneş enerjili arabasını duyurdu

EV başlangıcı Lightyear, dünyanın ilk üretime hazır güneş arabası dediği şeyi açıkladı. Lightyear 0, performanstan çok verimliliğe değer veren ve bunun için bir kol ve bacak ödemeyi umursamayan çok niş bir alıcıyı hedefliyor. satacak mı? göreceğiz.

Lightyear 0, altı yıllık bir planlamanın ürünüdür. Lightyear'ı ilk olarak 2019'da, entegre güneş panellerine sahip 169.000 EV'lik Lightyear One'ı duyurduğunda öğrendik. Bu proje şimdi Lightyear 0 olarak biliniyor ve o zamandan beri biraz gelişti (ve ayrıca çok daha pahalı).

Şirkete göre Lightyear 0, 60 kWh pil paketi ve bağımsız olarak kontrol edilen dört tekerlekli motor sayesinde tahmini 388 mil menzile sahip olacak. Özellikle, araç en iyi durumda güneş panellerinden günde yalnızca 43 mil menzil üretebilir.

Burada da tipik EV performansı beklemeyin. Lightyear 0'ın bir duraktan 60 MPH'ye çarpması 10 saniye sürüyor ve sadece 100 MPH'lik bir maksimum hızda maksimuma çıkıyor. Karşılaştırma için, bir Tesla Model S Plaid iki saniyenin altında 60 MPH'ye ulaşabilir ve en yüksek hızı 200 MPH'dir. Ayrıca önemli ölçüde daha uygun fiyatlı.

Yine, burada oyunun adı muhteşem performans değil – verimlilik.

Lightyear 0, teraziyi sadece 3.472 pound olarak tahmin ediyor ve 0.19'dan daha düşük rekor kıran bir sürtünme katsayısına (Cd) sahip. Gövdesi kısmen geri kazanılmış karbon fiberden yapılmıştır ve doğal kaynaklı malzemeler iç mekanın çoğunu oluşturur.

İlgilenen taraflar şirketin web sitesinde bir Lightyear 0 sipariş edebilir, ancak bu fırsat için şaşırtıcı 250.000 Euro'yu (263.000 $) ödemeye hazır olun. İlk otomobillerin Kasım ayında sahiplerine ulaşacağı söylendi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri