Meta, ilk kez gelir düşüşünü kaydeder; metaverse işi yine neredeyse 3 milyar dolar kaybetti

Meta'nın kötü yılı hiçbir iyileşme belirtisi göstermiyor. Şubat ayında kullanıcı sayısındaki ilk düşüşü bildirdikten sonra, Facebook ebeveyni bir ilki daha kaydetti: yıldan yıla üç aylık gelirde bir düşüş. Metaverse projesinin arkasındaki bölüm de kötü bir performans sergiledi ve arka arkaya ikinci çeyrekte neredeyse 3 milyar dolar kaybetti.

Meta'nın kazanç raporu, Nisan-Haziran çeyreğinde 28,8 milyar dolar gelir elde ettiğini gösteriyor. Meta/Facebook halka açıldığından beri ilk kez gelir düşüşü yaşadı. Rakam ayrıca analistlerin 28.92 milyar dolarlık beklentilerinin de altında kaldı. Bu arada net gelir, yıllık %36 düşüşle 6.7 milyar$'a geriledi.

Meta'nın yılın geri kalanı için görünümü daha iyi bir tablo çizmiyor. Üçüncü çeyrek gelirini 26 milyar dolar ile 28,5 milyar dolar arasında tahmin ederek 30,52 milyar dolarlık analistlerin tahmininden daha düşük.

Benzer şekilde hayal kırıklığı yaratan finansal sonuçlar yaşayan Twitter ve Snap'te olduğu gibi, bocalayan ekonomi, TikTok'un rekabeti ve reklam endüstrisindeki yavaşlama, sonuçların arkasındaki faktörler olarak gösteriliyor. CEO Mark Zuckerberg yatırımcılarla yaptığı bir telefon görüşmesinde, "Dijital reklamcılık sektörü üzerinde geniş etkisi olacak bir ekonomik gerilemeye girmiş görünüyoruz" dedi. "Durum, bir çeyrek öncesine göre daha kötü görünüyor."

Zuckerberg, bir kez daha Apple'ın iOS 14'te tanıtılan reklam izleme önleme özelliğini önemli bir sorun olarak suçladı ve reklam başına ortalama fiyat %14 düştü. Facebook, 2020'de Apple'ın hareketini protesto eden ve değişikliğin küçük işletmeleri yok edeceğini iddia eden tam sayfa reklamlar çıkardı.

Reality Labs için bir başka zorlu çeyrekti; bölüm, Meta'nın donanımına ve metaverse isteklerine odaklandı. 2022'nin ilk çeyreğinde 2,96 milyar dolar düştü ve yıllık bazda %48 artarak 452 milyon dolara yükselmesine rağmen, ikinci çeyrekte 2,8 milyar dolar kaybederek 2021 boyunca kanamaya uğrayan 10,2 milyar dolarlık bölüme eklendi. Yakın zamanda Reality Labs'in kesinti yaptığını duyduk. çift ​​kameralı akıllı saat de dahil olmak üzere projeleri baltalamak, ancak 2022'de geçen yıla göre daha fazla para kaybetmesini durdurmak için yeterli olmayabilir.

Devam eden kayıplara rağmen, Zuckerberg'in metaverse inancı sarsılmıyor; aslında, CEO alanı ikiye katlıyor. "Şu anda karşı karşıya olduğumuz bazı ürün ve iş kısıtlamaları göz önüne alındığında, bu platformların zaman içinde trilyonlarca olmasa bile yüz milyarlarca doların kilidini açacağını şimdi daha da güçlü hissediyorum" dedi.

Meta'nın raporu, FTC'nin şirketin Supernatural sanal gerçeklik egzersiz uygulamasının yaratıcısı Within Unlimited'ı satın almasını engellemeye çalışacağını duyurduğu gün geldi.

Bu haftanın başlarındaki bir rapor, Meta'nın "acımasız önceliklendirme" ve "değiştirilmiş performans standartları" getirdiğini, bu da düşük ve orta performans gösteren personelin peşinden gitmeyi ve onları şirketten "geçişini" (işten çıkarmayı) içerdiğini ortaya koydu. Bir kişi, işçilerin %10'unun işini kaybedebileceğine inanıyor. Ayrıca Meta, Meta olarak da adlandırılan başka bir şirketten ticari marka davasıyla ilgileniyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri