Meta Quest 3 tasarım ve özellik dosyaları sızdırıldı

Yeni bir sızıntıya göre Meta, gelecek yıl sanal ve artırılmış gerçeklik için uygun fiyatlı, tüketici odaklı başka bir kulaklık çıkarmayı planlıyor. Strateji, Sony, Apple ve Meta'nın kendisinden daha üst düzey modeller çıktıkça şirketin VR/AR'daki avantajını koruyabilir.

YouTuber Brad Lynch, Meta Quest 3'ün ne olabileceğine dair spesifikasyon dosyalarını sızdırdığını iddia ediyor. Dosyalar, şirketin Ekim ayında piyasaya sürmeyi planladığı kulaklığa göre daha az ses getiren ve müşterilere muhtemelen daha ucuz bir kulaklık sunan "Project Stinson" adlı bir cihazı gösteriyor.

Önemli bir detay da Project Stenson dosyalarında gösterilen kulaklığın göz veya yüz takibi içermemesi. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, muhtemelen Meta Quest Pro olarak adlandırılan Ekim ayında gelen modelin özelliği desteklediğini doğruladı. Sony'nin gelecek yıl piyasaya çıkacak PlayStation VR2'si, oyuncu girdisi ve yazılım performansından yararlanabilecek göz takibi içeriyor.

Quest Pro gibi, Project Stinson da bir Snapdragon SoC üzerinde çalışacak ve şu anda mevcut olan bazı kulaklıklardan daha ince olan pancake lenslere sahip olacak. 2023 ürününde altı serbestlik derecesi için iki izleme kamerası, iki siyah beyaz ve iki RGB kamera dizisi, bir derinlik sensörü, 2 LCD, mekanik IPD ayarları, şarj yuvası için bir pogo pin konektörü ve bir kayış bulunur. Quest 2'ye benzer.

Stinson, aynı anda Quest 2'den bir yükseltme ve Quest Pro'ya karşı daha uygun fiyatlı bir seçenek gibi geliyor. fiyatı 400$, HTC veya Valve kitlerinden hala çok daha ucuz. Quest Pro kiti 1.500 dolara kadar mal olabilir ve Apple'ın karma gerçeklik kulaklığı, gelecek yıl vardıklarında müşterileri 2.000 doların üzerinde çalıştırabilir.

Göz takibi olmadan bile, sadece birkaç yüz dolara yeni bir model çıkarmak, Meta'nın rekabette öne çıkmasına yardımcı olacaktır. 429 € 'dan başlayan Pico 4, Meta Quest ile rekabet edecek gibi görünüyor. Sony, PS VR2 için bir fiyat açıklamadı, ancak muhtemelen Quest 2'nin fiyatına yaklaşmakta olan premium modellerden daha yakın olacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.