Microsoft, Edge'in kullanıcılara 273 petabayt RAM kaydettiğini söylüyor

Microsoft'un Edge'in ne kadar harika ve neden Chrome'dan çok daha iyi olduğu konusunda yüksek sesle bağırması yeni bir şey değil, ancak Redmond'un tarayıcıyla ilgili son zamanlardaki istatistiği oldukça ilginç. Yapımcısına göre, Edge'in Uyku Sekmeleri özelliği, kullanıcılara son 28 günde toplam 273.7 Petabayt RAM tasarrufu sağladı ve bu da her açık sekme için yaklaşık 39 MB bellekte çalışıyor.

İstatistik, resmi Microsoft Edge Dev hesabı tarafından tweetlendi. Uyuyan Sekmeler özelliğinin son 28 gün içinde Windows cihazlarında altı milyar sekmede kullanıldığını ve bunun sonucunda 273.7 Petabayt (273.700 TB) RAM tasarrufu veya her sekme için 39,1 MB RAM tasarrufu sağlandığını belirtiyor.

Geçen yıl Ocak ayında Edge'e eklenen Sleeping Tabs, düzinelerce tarayıcı sekmesini aynı anda açık tutmaktan hoşlanan kullanıcılar (yani çoğumuz) için tasarlanmış bir özelliktir. Bu, RAM ve CPU kullanımı gibi sistem kaynaklarını tüketebilir, ancak Sleeping Tab, Chromium'un "dondurma" teknolojisini temel alarak kullanılmayan sekmeleri iki saat boyunca erişilmedikten sonra esasen "uyku" durumuna getirerek bellek ve CPU'yu boşaltmaya yardımcı olur.

Sekme başına 39 MB büyük bir tasarruf gibi görünmese de, çok fazla bellek doldurmayan düşük kaliteli cihazlarda açık bir dizi sekme olduğunda fark yaratabilir. Uyku Sekmeleri, dizüstü bilgisayarların pil ömrünün uzatılmasına da yardımcı olabilir.

Uyuyan Sekmeler, Edge'de varsayılan olarak etkindir, ancak bir sekmenin devre dışı bırakılmasından önceki süre, tarayıcının Ayarlar menüsünde Sistem ve Performans - Performansı Optimize Et altında değiştirilebilir.

Nisan ayında Edge, dünya çapında en popüler ikinci masaüstü tarayıcısı olmak için Safari'yi sıkıştırdı. Şu anda %10'luk bir paya sahip ve Chrome'un pastadaki %66'lık devasa diliminden hala çok uzakta.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.