Microsoft, güvenlik endişelerini artıran Office makro engellemesini tersine çeviriyor

Microsoft, popüler bir kötü amaçlı yazılım saldırı vektörünü engellemek için yakın zamanda Office'in varsayılan davranışını değiştirdi. Şirket şimdi bu kararı tersine çevirerek güvenlik araştırmacılarının ve kullanıcılarının öfkesini çekti. Microsoft, geri alma işlemini yakında ayrıntılı olarak açıklamayı planlıyor.

Bu hafta bir Microsoft sözcüsü, şirketin Office dosyalarında indirilen makroları engelleme kararını geri aldığını itiraf etti. Bazıları, tersine çevirmenin ofis kullanıcılarını siber saldırılara karşı daha savunmasız hale getireceğini düşünüyor.

Bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılım yükleri olarak genellikle makroları (Office dosyalarındaki otomatik işlemler) kullandı. Şubat ayında Microsoft, Office'in çoğu sürümünü Windows'ta güncelleyeceğini duyurdu, böylece varsayılan olarak indirilen dosyalarda makro çalıştırmayacak ve kullanıcıları güvenlik riskleri konusunda uyaracaktı.

Şimdiye kadar Microsoft, geri dönüşün yalnızca geri bildirime yanıt olarak olduğunu ve kararı açıklayan bir güncelleme hazırladığını söyledi. Ancak, bazıları Microsoft'un kullanıcıları bilgilendirmeden önce geri adım atmasından hayal kırıklığına uğradı.

Birçok kullanıcı, makrolarının neden çalışmayı bıraktığını anlamadıkları için Microsoft'a şikayette bulunmuş olabilir. Microsoft'un web sitesinde bir yorumcu, şirketi bilgisiz kullanıcılara boyun eğmekle suçladı. Google'ın Tehdit Analizi Grubu'ndan Shane Huntley, bilgilendirici blog gönderilerinin varsayılan olarak makroları engellemek kadar etkili olmayacağını söyleyerek geri dönüşü "üzücü bir karar" olarak nitelendirdi.

Makro ayarlarını manuel olarak değiştirmek için Seçenekler > Güven Merkezi > Güven Merkezi Ayarları'na gidin. Makroları bildirimli veya bildirimsiz etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için veya makroları yalnızca dijital olarak imzalandığında etkinleştirmek için birden çok seçenek bulmalısınız.

Microsoft Office Professional 2021 şu anda 39$'a satışta . Bir bilgisayar için bu ömür boyu lisans, abonelik gerektirmez.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri