Microsoft, içi boş çekirdek fiber teknolojisini Azure bulutuna getirmek için Lumenisity'yi satın aldı

İçi boş özlü elyaflar (HCF) kendi başına yeni bir çözüm değildir, ancak İngiltere merkezli startup Lumenisity tarafından tasarlanan yenilikçi tasarım, bu 90'ların teknolojisini bir sonraki seviyeye taşıyor. Microsoft artık bulut platformunu hem profesyonel hem de devlet müşterileri için optimize ederek bundan en iyi şekilde yararlanacak.

Yeni nesil içi boş çekirdekli fiber (HCF) ağ çözümleri etrafında kurulmuş bir şirket olan Lumenisity, Microsoft tarafından açıklanmayan bir meblağ karşılığında satın alındı. Redmond'un resmi açıklamasına göre, HCF fiberleri şirketin küresel bulut altyapısını daha sıkı gecikme ve güvenlik gereksinimlerine ihtiyaç duyan müşteriler için optimize etme yeteneğini genişletmek için kullanılacak.

HCF kabloları, optik fiberler ve koaksiyel kabloların bir kombinasyonudur. Lumenisity'nin tescilli tasarımı, bir cam tüp halkasıyla çevrelenmiş içi boş, hava dolu bir çekirdek ile temel teknolojiyi geliştirir. Işık havada camdan daha hızlı yol alabilir ve Comcast tarafından yakın zamanda yapılan bir deneme, Lumenisity'nin HCF'sinin tek bir sarmalının 10 Gb/sn ile 400 Gb/sn arasında değişen veri hızlarını nasıl sağlayabildiğini gösterdi.

Daha önce British Telecom olarak bilinen BT Group, Lumenisity teknolojisini de test etti ve gecikmede geleneksel fibere kıyasla %50'ye varan potansiyel bir azalma buldu. Ayrıca, euNetworks Fiber UK şu anda Londra Menkul Kıymetler Borsası ağ ihtiyaçlarını karşılamak için HCF kablolarını test ediyor.

Microsoft'a göre, HCF çözümleri sağlık, finansal hizmetler, imalat, perakende ve devlet dahil olmak üzere bir dizi sektör için gerçekten önemli faydalar sağlayabilir. Lumenisity'nin HCF kabloları, artırılmış bant genişliği ve yüksek kapasiteli iletişim ile yüksek hızlı işlemlere hizmet edebilir.

Microsoft, kabloların özel tasarımının "dünya çapındaki federal ve yerel yönetimler için" gelişmiş güvenlik ve izinsiz giriş tespiti de sağladığını söyledi. Redmond, sağlık uygulamaları için HCF kablolarının daha büyük hacimli veri setlerini barındırabileceğini ve böylece tıbbi görüntü alımını, paylaşımını ve bulutta depolamayı hızlandırabileceğini belirtti.

Lümenlik kablolar, sağlam bir cam çekirdekle inşa edilmiş geleneksel fiber optik kablolara göre önemli avantajlar sunar: ışık standart silis camdan %47 daha hızlı hareket ettiğinden toplam hız artışı ve daha düşük gecikme süresi; Lumenisity'nin yenilikçi iç yapısı sayesinde gelişmiş güvenlik ve saldırı tespiti; fiber lineer olmama durumlarının ortadan kaldırılması ve daha geniş spektrum nedeniyle daha düşük maliyetler ve gelişmiş ağ kalitesi; Tekrarlayıcılar olmadan daha uzun mesafelerde dağıtım sağlayan ultra düşük sinyal kaybı potansiyeli.

Lumenisity, içi boş çekirdekli optik fiberin geliştirilmesindeki atılımları ticarileştirmek için Southampton Üniversitesi'ndeki Optoelektronik Araştırma Merkezi'nden (ORC) bir yan ürün olarak 2017 yılında kuruldu. Şirket, Avrupa Optik İletişim Konferansı (ECOC) Sergi Endüstrisi Ödüllerinde En İyi Fiber Bileşen Ürününü kazandı ve İngiltere, Romsey'de 40.000 metrekarelik bir üretim tesisinin inşaatını henüz tamamladı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.