Microsoft, müşterilerini korumak için bulut hizmetlerinden kripto para madenciliğini yasakladı

Microsoft, çevrimiçi hizmetlerinden kripto madenciliği yasaklamak için lisans anlaşmalarını güncelledi. Microsoft tarafından barındırılan bir hizmette kripto madenciliğine devam etmek isteyen herhangi bir müşterinin önce şirketten yazılı izin alması gerekir, ancak bu yalnızca "Güvenlik algılamaları için Test ve Araştırma" için dikkate alınacaktır.

The Register tarafından bildirildiği üzere Microsoft, şirketin önceden onayı olmadan kripto madenciliğini yasaklamak için Azure Hizmetleri ve Dynamic 365 Hizmetleri yelpazesi için Çevrimiçi Hizmetler için Evrensel Lisans Koşullarını güncelledi. "Müşterinin bir Microsoft toplu lisanslama sözleşmesi kapsamında abone olduğu, Microsoft tarafından barındırılan tüm hizmetleri" kapsar. Güncellenen belge, çoğunlukla Azure ile ilgilidir ve 1 Aralık'ta yürürlüğe girmiştir.

Kabul Edilebilir Kullanım Politikası bölümünde şu ifade yer almaktadır: "Ne Müşteri ne de bir Çevrimiçi Hizmete Müşteri aracılığıyla erişenler, bir Çevrimiçi Hizmeti Microsoft'un önceden yazılı onayı olmadan kripto para madenciliği yapmak için kullanamaz."

Microsoft, güncellemenin çoğunu radarın altına almış gibi görünüyor. Ancak Microsoft Kanal Satış Lideri Daniil Biktimirov, dün bir İş Ortağı Topluluğu gönderisinde, güncellenen politikanın tüm Microsoft Çevrimiçi Hizmetlerinde kripto para madenciliğini açıkça yasaklamak olduğunu yazdı.

Redmond devi The Register'a, kripto para birimi madenciliğinin çevrimiçi hizmetlerini kesintiye uğratabileceği veya bozabileceği için değişikliği başlattığını söyledi. Kullanıcıların genellikle müşteri kaynaklarına yetkisiz erişim ve bunları kullanma gibi siber dolandırıcılık ve kötüye kullanım saldırılarıyla ilişkilendirilebileceğini de sözlerine ekledi.

Microsoft, Digital Ocean'ın yaptığı gibi, kullanıcıların kripto madenciliği yapmadan önce yazılı izin almalarını zorunlu kılmak için Google Cloud'a katılıyor. Oracle ve OVH buna hiç izin vermezken, Amazon Web Services ücretsiz katmanında buna izin vermez.

Kripto endüstrisi şu anda bir kriz içinde. Yakın zamanda Sam Bankman-Fried'in dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanmasıyla sonuçlanan kripto borsası FTX'in patlamasının ardından hükümetler daha sıkı düzenlemeler getirmek için acele ediyor. Milyonlarca krediyi geri ödeyemeyen madencilerin teminat olarak kullandıkları madencilik teçhizatlarını teslim etmek zorunda kaldıklarını da duyduk. Dijital varlıkların fiyatlarının düşmesiyle, kripto madenciliği bir zamanlar olduğu kadar kazançlı veya güvenli bir eğlence değil ve bunların tümü, yalnızca müşterilerin ve çevrimiçi hizmetlerinin güvenliğiyle ilgili olmasının ötesinde, Microsoft'un kararında rol oynayabilirdi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.