Microsoft, Rusya'da yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor

Microsoft, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Mart ayında Rusya'da yeni ürün satışını durdurdu. Şimdi, Windows üreticisinin, ülkedeki ekonomik koşulları gerekçe göstererek Rusya'daki işinden 400'den fazla çalışanını işten çıkaracağı bildiriliyor. Bu haber, IBM'in Rusya merkezli iş gücünün tamamını işten çıkardığını açıklamasından bir gün sonra geldi.

Microsoft, Rusya'daki operasyonlarını önemli ölçüde azalttığını duyurdu. Hareket, şirketin Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle Mart ayında ülkedeki tüm yeni satışlarını askıya almasının ardından geldi.

Bir Microsoft sözcüsü, kararı ekonomik görünümdeki değişiklikler ve Rusya'daki işi üzerindeki etkisi nedeniyle aldıklarını iddia ediyor. Firma ayrıca, yeni satışların askıya alınması yürürlükte kalırken, Rus müşterileri ile mevcut sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ettiğini belirtti.

400'den fazla çalışanın bu hareketten etkileneceği bildiriliyor, ancak şu anda Rusya'da Microsoft için kaç kişinin çalıştığı bilinmiyor. Microsoft, Bloomberg News'e yaptığı açıklamada, "Etkilenen çalışanlarla, onlara saygılı davranıldığından emin olmak ve bu zor zamanda tam desteğimizi almak için yakın çalışıyoruz" dedi.

Şirketin üçüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında CFO Amy Hood, Rusya'nın Microsoft'un toplam gelirinin yüzde 1'inden daha azını oluşturduğunu söyledi. Beklentilerin önemli ölçüde düşeceğini de sözlerine ekledi.

Daha dün, IBM'in Rusya'daki personeli işten çıkarmaya başladığını öğrendik, ancak bu hareketten ülkenin karşı karşıya olduğu bankacılık yaptırımlarını sorumlu tuttu. Teknoloji söz konusu olduğunda, Tayvan bile ihraç edilen çiplerini 25 MHz'in altındakilerle sınırladığı için Rusya'nın giderek daha fazla yerel ve Çin ürünlerine güvenmek zorunda kalacağı görülüyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.