Microsoft'un en son Yama Salı güncellemesi, Windows 11'deki kilitlenen uygulamaları düzeltir

Microsoft'un en son Salı Yaması güncellemeleri, Windows 11 ve Windows 10 kullanıcıları için çıktı ve uzun bir düzeltme listesi ve bazı yaşam kalitesi iyileştirmeleri içeriyor. Bunları bir veya iki hafta erteleyebilirsiniz, ancak güncellemenin vahşi doğada halihazırda istismar edilen güvenlik açıkları için gerekli düzeltmeleri içerdiğini unutmayın.

Windows 11'e atlayanlar için, en son toplu güncelleştirme ( KB5013943 ) , .NET Framework 3.5 tabanlı bazı uygulamaların başlatıldıktan kısa bir süre sonra açılmayı reddetmesine veya çökmesine neden olan bir sorunu giderir. Ayrıca bazı kullanıcıların Güvenli Modda Dosya Gezgini, Başlat Menüsü veya görev çubuğundaki bazı öğeleri kullanırken yaşadığı ekran titremesini de düzeltir.

Belki daha da önemlisi, Microsoft'un, kullanıcıların bir uygulamanın penceresini ekranda büyütüldükten sonra simge durumuna küçültmesini, büyütmesini veya kapatmasını engelleyen sorunları düzeltmesidir. Görev çubuğundaki hava durumu simgesi artık daha kompakt olacak ve üzerinde sıcaklık görüntülenecek. Yanlış hizalanmış veya kısmen kesilmiş video altyazıları gibi küçük rahatsızlıklar da giderilmelidir.

BT yöneticilerinin, 11 Ocak toplu güncellemesi veya daha yenisi olan bir sistemde eski Yedekleme ve Geri Yükleme yardımcı programı kullanılarak yapılan kurtarma disklerini kullanmasını engelleyen bir sorun var. Aksi takdirde, en son yama, 25 Nisan'da yayınlanan isteğe bağlı KB5012643'te bulunan tüm güvenlik güncellemelerini içerir.

Microsoft'un düzelttiği bazı CVE'ler yüksek önem derecesine sahiptir ve sizi veya kuruluşunuzu fidye yazılımı saldırılarına karşı açabilir. Microsoft'un önceki çabalarına rağmen , birçok kurumsal sistemin hala Aşil topuğu olan Yazdırma Biriktiricisi için yeni bir düzeltme de var .

En son Salı Yaması güncellemesi ayrıca Windows 10 için bazı düzeltmeler içeriyor. Bunlar küçük sorunlar olsa da Microsoft, OneDrive'ın yeniden adlandırıldıktan sonra odağını kaybetmesine neden olan bir hatayı düzeltti ve bunu yapmadığınız durumlarda sizi Haberler ve İlgi Alanları paneliyle karşılayan bir hatayı düzeltti. üstüne tıkla.

Redmond devi de bu fırsatı, herkese bugünkü güncellemenin Windows 10 sürüm 20H2 (Home ve Pro SKU'lar) için desteğin sona erdiğini hatırlatmak için kullandı. Şirket, Windows 11'e yükseltmenizi çok isterdi. Ancak, yeni işletim sisteminin dahili olarak kullanıma sunulması bile kusursuz değildi ve çalışanlar tarafından kullanılan bazı cihazlar oldukça katı sistem gereksinimlerini karşılamadı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.