Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yeni Ara Tatil Uygulaması: İllere ve Bölgelere Göre Belirlenecek!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ara tatil uygulamasının geleceği konusundaki çalışmalarıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara göre, ara tatil uygulamasının Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir olduğu düşünülmekte. Bu açıklamaların ardından Bakanlık tarafından, ara tatillerin bölgelere ve illere göre yapılması için bir çalışma başlatıldığı iddia ediliyor.

Bakan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna, "Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir" şeklinde yanıt vermişti.

Edinilen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yılki ara tatil uygulamasını gözlemleyerek gelecek yıllarda uygulanıp uygulanmayacağına karar vereceği ifade ediliyor. Eğer ara tatillerin devam kararı alınırsa, Bakanlık tarafından bu tatillerin bölgelere ve illere göre düzenleneceği belirtiliyor.

Ara tatil uygulaması, eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından 2019 yılında hayata geçirilmişti. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için planlanan ara tatil tarihleri ise birinci dönemde 13 Kasım 2023 Pazartesi ile 17 Kasım 2023 Cuma, ikinci dönemde ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma olarak belirlenmişti. Ancak, bu tarihlerin gelecek yıllarda nasıl uygulanacağı konusundaki kararların bu yılki değerlendirmeler sonucunda alınması bekleniyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.