Milyarder Jeff Bezos, insanlara bu tatil sezonunda paralarına dikkat etmelerini tavsiye ediyor

Black Friday ve Siber Pazartesi'ye bir haftadan biraz daha uzun bir süre kaldı, bu da perakendecilerin indirimli satışlarını başlatmaya hazırlandığı (veya çoktan başlamış olduğu) anlamına geliyor. Amazon bu dönemde milyarlarca dolar değerinde satın alma gerçekleştiriyor, bu nedenle şirketin kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'un insanlara tutumlu olmalarını tavsiye etmesi biraz şaşırtıcı.

Bu hafta CNN ile yapılan bir röportajda ( The Telegraph aracılığıyla ) Bezos'a, tüketicilerin küresel ekonomik krize yanıt olarak "kapakları kısması" gerektiğini düşünüp düşünmediği soruldu. Bezos, "İnsanlara tavsiyem masadan biraz risk almaları" dedi. "Bir bireyseniz ve yeni bir büyük ekran TV almayı düşünüyorsanız, belki yavaşlatın. Para sizde kalsın, bakın ne olacak. Buzdolabı, yeni araba ya da her neyse aynı şey."

Artan enflasyon, artan enerji maliyetleri ve binlerce çalışanını işten çıkaran şirketlerin sürekli raporları göz önüne alındığında, Bezos'un amacını anlamak kolaydır. Ancak, 120 milyar dolarlık bir servete sahip olan dünyanın en zengin dördüncü kişisinin daha az para harcamasını söylemesinden herkes hoşlanmayabilir -gerçi servetinin çoğunu vermeyi planlıyor.

Birçok müşteri, yaşam maliyeti arttıkça cüzdan iplerini sıkıyor. Karantina sonrası akşamdan kalma ile birleştiğinde, pahalı, gereksiz satın alımlara para harcama konusundaki isteksizlik, diğerlerinin yanı sıra telefon ve PC/donanım endüstrilerini etkiledi.

Satış etkinlikleri ve tatillerle, dördüncü çeyrek Amazon'un en büyüğü, ancak şirket 4. çeyrek için beklentilerini 140 milyar dolar ile 148 milyar dolar arasına düşürdü - analistlerin 155 milyar dolar beklediğinden çok daha az - bu da yaklaşık %2 ila 8'lik bir büyümeyi temsil ediyor. Amazon, geçen yılın dördüncü çeyreğinde %9 büyüme kaydetti.

Türkiye'de 2022 gelmesi beklenen Black Friday Ne Zaman? Hem dünya genelinde hem de Türkiye'de 2022 Black Friday, 25 Kasım tarihine denk gelmektedir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.