MotoGP Şampiyonu Valencia Grand Prix'siyle Belirlenecek

Motosiklet dünyasının zirvesindeki heyecan, İspanya'nın ev sahipliği yapacağı MotoGP'nin 20. ve son yarışı olan Valencia Grand Prix'si ile doruk noktasına ulaşıyor. Sezonun zirvesindeki yarış, Valencia'daki 4 kilometrelik Ricardo Tormo Pisti'nde gerçekleşecek ve şampiyonluk için mücadele eden pilotları nefes kesen anlar bekliyor.

Ducati Lenovo takımının başarılı İtalyan pilotu Francesco Bagnaia ile genç yetenek Jorge Martin arasındaki çekişme, sezonun son virajına yaklaşırken tüm gözleri Valencia'ya çeviriyor. Şu anki puan durumunda Bagnaia, rakibi Martin'in sadece 4 puan önünde bulunuyor. Eğer İtalyan pilot, yarın gerçekleşecek sıralama turları ve ardından yapılacak 13 tur süren sprint yarışının ardından hala 4 puan önde olursa, şampiyonluğunu garantileyerek zaferle ayrılacak.

Sprint yarışı sonrasındaki puan durumu, şampiyonluğun kaderini belirleyecek. Ancak Martin'in bu farkı kapatma potansiyeli, Pazar günü gerçekleşecek olan 27 tur üzerinden yapılan ana yarışa büyük bir heyecan katıyor. Eğer Bagnaia'nın önde olmadığı bir senaryo gerçekleşirse, şampiyonluk mücadelesi Pazar gününe uzanacak ve seyircilere unutulmaz bir final sunacak.

Öte yandan, Valencia Grand Prix'si öncesinde genel pilotlar klasmanında puan durumu şu şekilde:

  1. Francesco Bagnaia (İtalya): 437 puan
  2. Jorge Martin (İspanya): 416
  3. Marco Bezzecchi (İtalya): 326
  4. Brad Binder (Güney Afrika): 268
  5. Johann Zarco (Fransa): 204

Valencia'daki bu kritik yarış, sezonun tüm heyecanını bir araya getirerek MotoGP dünyasını nefes kesen bir finale taşıyor. Motorsporları tutkunları, Valencia Grand Prix'sinin heyecan dolu anlarını 26 Kasım Pazar günü TSİ 17.00'de izleyerek, şampiyonun kim olacağını merakla bekliyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.