Musk, Twitter DM'lerinin uçtan uca şifreleme kullanması gerektiğini söyledi

Elon Musk'ın Twitter'ı satın aldığını duyurmasından bu yana çılgın bir yolculuk oldu. SpaceX ve Twitter CEO'su, içerik denetimiyle ilgili olarak Twitter'ın uygulamaları hakkında görüşlerini dile getirmekten çekinmiyorlar. Bu haftanın başlarında teknoloji öncüsü, Twitter DM'lerinin Signal ve diğer güvenli mesajlaşma platformları gibi uçtan uca şifrelenmesi gerektiğini tweetlediğinde mesaj şifreleme konusundaki tutumunu çok net bir şekilde ortaya koydu.

Musk , popüler sosyal medya platformunu satın almak için anlaşmaya girdikten sadece birkaç gün sonra açıklama yaptı . Uçtan uca şifreleme (E2EE) uygulamak, Musk'ın Twitter'ı "...yeni özelliklerle geliştirmek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yapmak, spam botlarını yenmek ve tüm insanların kimliğini doğrulamak" gibi platform hedeflerini destekliyor.

Mevcut durumunda, Twitter kullanıcıları arasında gönderilen herhangi bir doğrudan mesaj , gönderen, alıcı ve gerekli sistem erişimi düzeyine sahip tüm Twitter yöneticileri tarafından görüntülenebilir. Bu ortalama bir kullanıcı için ne anlama geliyor? Genellikle taraflar arasında özel olması amaçlanan doğrudan mesajlarınız hiçbir şekilde özel değildir. 3. şahıslar (bu durumda Twitter yöneticileri) tarafından herhangi bir zamanda çekilebilir ve görüntülenebilirler. Bu mesajlara erişim olanağı, yanıtlardan kolluk kuvvetlerine yönelik taleplere, gönderenleri, alıcıları ve mesajlarda atıfta bulunulan diğer tarafları sömürmek veya onlara zarar vermek isteyen bilgisayar korsanları ve kötü niyetli aktörlere kadar her şey için erişilebilir oldukları anlamına gelir.

E2EE, bu 3. tarafların özel mesajlara uygunsuz bir şekilde erişmesini önlemeye yardımcı olur. Bunun yerine, mesajlar şifreli metne dönüştürülür, bu da onları mesaja erişen veya mesajı ele geçiren herkes için işe yaramaz hale getirir. Şifreli metnin şifresi ancak gönderici ve alıcı orijinal mesajın şifresini çözmek için doğru şifreleme anahtarlarına sahip olduğunda çözülebilir. Bu şifreleme, verilerin CIA üçlüsü olarak bilinen gizliliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini korumayı amaçlar .

Çevrimiçi gizliliğin savunucuları, E2EE'yi ve sağladığı korumaları memnuniyetle karşılar. Dünya hükümetlerinden hayır kurumlarına ve özel ilgi gruplarına kadar uzanan diğer kullanıcılar , E2EE'nin çok ileri gittiğini ve suç faaliyetlerini gizlemeye ve bu faaliyetlerde bulunanları korumaya yardımcı olduğunu düşünüyor. Bugün kesin olan tek şey, çevrimiçi gizliliğin etrafındaki çizgilerin net olmadığı ve muhtemelen net olmaya devam edeceğidir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.