Netflix, fan sitesindeki çalışanlarının çoğunu, lansmanından sadece aylar sonra işten çıkardı

Netflix'te işlerin güllük gülistanlık olmaktan çok uzak olduğunun bir başka işareti olarak, yayın devi, dört aydan biraz daha uzun bir süre önce kurulan Tudum hayran sitesinde bir dizi editör kadrosunu ve müteahhitini işten çıkardı. Şirket, projenin kapatılmayacağı konusunda ısrar ediyor, ancak bu, on yıl içinde ilk kez abonelerini kaybeden Netflix için başka bir kemer sıkma egzersizi gibi görünüyor.

 

Adını Eylül ayındaki ilk küresel hayran etkinliğinden alan Tudum, Aralık ayının başlarında Netflix'e eşlik eden bir site olarak geldi . Bir dizi yenilenmiş gibi (muhtemelen yenilenmedi), ne zaman yayınlanacağı, şovlar hakkında önemsiz bilgiler ve çok daha fazlası gibi akış hizmetiyle ilgili özel içerikler sunar.

 

Ancak Deadline , Netflix'in pazarlama departmanının yeniden yapılandırılmasının bir parçası olarak, şirketteki çoğu Tudum'dan gelen 25 pozisyonun ortadan kaldırıldığını bildirdi - on personelin siteden çıkarıldığı bildirildi.

 

Hareket, Netflix Tudum'u kapatmaya hazırlanıyor gibi görünebilir, ancak bir sözcü durumun böyle olmadığını söyledi. "Taraftar web sitemiz Tudum, şirket için önemli bir önceliktir" diye onayladılar.

Eski kültür yardımcısı yazarı Josh Terry, işten çıkarmalar hakkında tweet attı ve kendisinin ve ekibinin Tudum'dan ayrıldığını belirtti.

 

Haber, Netflix'in üç aylık sonuçlarının , yılın başından bu yana 200.000 abone kaybettiğini ortaya koymasıyla birlikte geldi ve bunun suçunu şifre paylaşanları, artan rekabeti ve Rusya pazarından çekilmesini suçladı. Ancak yakın tarihli bir rapor, ABD'li tüketicilerin en yüksek aboneliğe ulaşmış olabileceğini gösteriyor : Amerikan haneleri, neredeyse iki yıllık sürekli büyümenin ardından akış abonelikleri listelerine eklemeyi bıraktı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri