Netflix Parola Paylaşımını Nasıl Kırıyor?

Netflix, birlikte yaşadığınız insanlarla olduğu sürece şifre paylaşımında sorun yok.

Son kazanç raporu göz önüne alındığında, Netflix'in şifre paylaşımını yıkması gerekecek gibi görünüyor. Şirket aslında bir planı yürürlüğe koydu, ancak yalnızca birkaç ülkede. Peki Netflix şifre paylaşımını nasıl bozuyor? Hadi bulalım.

Şifre Paylaşımı Netflix'in En Büyük Sorunlarından Biri

Netflix, kısmen hesap paylaşımı nedeniyle 2022'nin ilk çeyreğindeki yavaş gelir artışının ardından şifre paylaşımı sorununu ele alıyor. Netflix'ten gelen bir hissedar mektubunda , akış platformu, hizmetinin 100 milyondan fazla hane ile paylaşıldığını tahmin ediyor.

Ancak şirketin tek sorunu hesap paylaşımı değil. Netflix , 222 milyon aktif aboneye sahip olmasına rağmen, 2022'nin ilk üç ayında yaklaşık 2,5 milyon yeni müşteri kazanacağını tahmin ettikten sonra 200.000 abone kaybetti ve bu da kârlılığını etkiledi.

Netflix'in Standart ve Premium planlarındaki üyeler, hesaplarını birlikte yaşadıkları kişilerle uzun süredir paylaşabildikleri için Netflix, bunun hesabınızı ne zaman ve nasıl paylaşabileceğiniz konusunda kafa karışıklığına neden olduğuna inanıyor.

Bir Netflix blog gönderisine göre şirket, bunun yeni içeriğe yatırım yapmayı zorlaştırdığını belirtiyor. Sonuç olarak, hizmet daha fazla kaybı önlemek için hesap paylaşımını çökertiyor ve umarım daha fazla insanı hizmete kaydolmaya teşvik eder.

Netflix Parola Paylaşımını Nasıl Kırıyor?

Netflix, hizmetine ücretsiz yüklenen kişi sayısını azaltmak ve daha fazla abone eklemek için şifre paylaşımından para kazanmak istiyor.

Böylece Mart 2022'de Netflix, kullanıcıların hesaplarını evlerinin dışında ek bir ücret karşılığında paylaşmasına olanak tanıyan iki yeni paylaşım özelliğini test etmeye başladı. Şimdilik, şifreleri dünya çapında paylaşmak için Netflix'in ücretlendirilmesi konusunda endişelenmek için henüz çok erken . Bu iki özellik önümüzdeki birkaç hafta içinde yalnızca Şili, Kosta Rika ve Peru'da kullanılabilecek.

İlk özellik, Ekstra Üye Ekleme seçeneğidir . Bu özellik, Standart ve Premium plan üyelerinin, evlerinin dışında yaşayan kişiler için iki adede kadar alt hesap eklemesine olanak tanır.

Her hesap kendi profilini, kişiselleştirilmiş önerilerini ve oturum açma bilgilerini alır. Bu özellik üyelere Şili'de 2.380 CLP, Kosta Rika'da 2.99 $ ve Peru'da 7.9 PEN'e mal olacak.

İkinci özellik, Profili Yeni Bir Hesaba Aktarma olarak adlandırılır . Netflix'in Temel, Standart ve Premium planlarındaki üyeler, hesaplarını kullanan birinin profil bilgilerini yeni bir hesaba veya fazladan bir üye alt hesabına aktarmasına izin verebilir.

Bu, esasen, geçiş yapan hesabın görüntüleme geçmişi, Listem içeriği ve kişiselleştirilmiş öneriler de dahil olmak üzere hesap içeriğini korumasına olanak tanır.

Netflix'in Kişilerin Şifrelerini Paylaşmasını Durdurma Planı İşe Yarayacak mı?

Netflix'in şifre paylaşımından para kazanma planı bir dereceye kadar işe yarayabilir, ancak üyeler şifrelerini diğer evlerdeki kişilerle paylaşabilecekleri için tamamen değil. Bunun nedeni, Netflix'in üyeleri yeni özellikleri satın almaya zorlamaması ve hesaplarını paylaşmaya devam etmeleri için onları cezalandırmamasıdır.

Aynı şekilde, şu an itibariyle Netflix, hesap paylaşımını önlemek için üyelerin hesaplarına sınırlamalar eklemekten bahsetmedi.

Ancak Netflix'in dikkatli olması gerekecek. Bahsettiğimiz gibi, platform abone kaybediyor ve fiyatları ABD ve Kanada'da artıyor , bu da insanların hesaplarını paylaşmasının bir parçası. Netflix'in , müşterilerin abone olmak veya aboneliklerini sürdürmek istemesini sağlamak için reklam destekli bir plan veya başka bir anlaşma sunması gerekebilir .

Netflix'in Gidecek Uzun Bir Yolu Var

Herkes Netflix'in premium planının buna değmeyeceğini düşündüğü için hesapları paylaşıyor. Bu nedenle, Netflix çalışmalarını bunun için kesmiştir ve üyelere daha sıkı kısıtlamalar uygulamadıkça önemli bir değişiklik görmeyecektir. Bu nedenle, hesap paylaşımı sorununu daha etkin bir şekilde ele almak istiyorsa, hizmetin planlarını daha fazla düşünmesi gerekiyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri