Nike yıpranmış spor ayakkabılarını temizlemek ve onarmak için bir robot geliştirdi

Nike, Londra'daki amiral gemisi perakende mağazasında eski spor ayakkabılarını temizlemek ve onarmak için tasarlanmış bir robotu test ediyor. Bot Initiated Longevity Lab'ın kısaltması olan BILL olarak adlandırılır. Sistem, yenilenmiş yıpranmış tekmeler için gelişmiş robotik, su bazlı temizlik ürünleri ve geri dönüştürülmüş polyester yamalar kullanır.

Ayakkabıyı makineye yükledikten sonra, üst kısım, yan duvarlar ve dış tabanda temizlenmesi gereken alanları belirlemek için 3 boyutlu bir model oluşturur. Müşteriler ayrıca üst kısımdaki aşınmış alanları kapatmak için yamaları da seçebilirler.

Tamamlandığında, bir Nike mağazası çalışanı, yenilemeyi tamamlamak için geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış yeni gömlekler ve bağcıklar ekleyecek. Nike, robotun bir çift Air Force 1'i işlemesinin yaklaşık 45 dakika sürdüğünü söyledi.

Robot şu anda yalnızca Air Force 1'ler, Air Jordan 1'ler, Space Hippie 01'ler ve Nike Dunks'ta çalışabilir.

Nike NXT'nin sürdürülebilirlik lideri Noah Murphy-Reinhertz, eski ürünlerin bakımının son derece kişisel olduğunu ve insanların en sevdikleri ayakkabılara bakmak için çok çaba sarf edeceklerini söyledi. Murphy-Reinhertz, "Bir ürünü onarmak, bir ürünle hafızamızı genişletmenin bir yoludur," diye ekledi.

BILL, Eylül ayı boyunca Londra Nike Town'da satışa sunulacak ve kullanımı ücretsiz. Nike, Nike Refurbished ve Nike Recycling and Donation gibi mevcut hizmetleri tamamladığını ve pilotun şirketteki sürdürülebilir hizmetlerin geleceğine rehberlik edecek değerli bilgiler sağlayacağını umduğunu söyledi.

Nike'ın en son yeniliği, en azından bu aşamada, müşterileri mağazasına çekmek için tasarlanmış gösterişli bir numaradan biraz daha fazlası.

Kendini işine adamış spor ayakkabı kafaları ve hatta gündelik moda tutkunları, muhtemelen zaten değerli eşyalarını sabun, su ve biraz dirsek yağıyla gıcırdayarak temiz tutuyorlar ve çok fazla insanın tekmelerini şatafatlı yamalar ile sıvama fırsatına atlayacağını hayal edemiyorum. Çocuklar tiyatro için buna yönelebilir, ancak yetişkinler bu kadar ilgilenecek mi?

Dahası, müşterileri mevcut ayakkabılarında tutmak, Nike'ın yeni ürünler satma ve para akışını sürdürme iş modeline aykırıdır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.