Nissan, 2028 için "oyun değiştiren" pil teknolojisiyle EV'leri taklit ediyor

Nissan, elektrikli araçların popülaritesini daha da hızlandırabilecek ezber bozan pil teknolojisini kullanıma sunmaya bir adım daha yaklaştı. Japon otomobil üreticisi Cuma günü katı hal pil hücreleri için bir prototip üretim tesisi duyurdu. Bu gelişmiş piller, geleneksel lityum iyon pillerin yaklaşık iki katı enerji yoğunluğuna sahiptir ve daha ucuz malzeme kullanımları sayesinde üretim maliyeti daha düşüktür.

Associated Press'in haberine göre Nissan, proje üzerinde NASA ile birlikte çalışıyor. Tamamlandığında, pil teknolojisi bir kalp pilinde kullanım için yeterince kararlı olacaktır. Araç uygulamaları için, katı hal piller, mevcut paketlerin yaklaşık yarısı büyüklüğünde olacak ve sadece 15 dakikada tam şarja ulaşacak.

Hızlı şarjlı piller, özellikle mevcut şarj altyapısıyla uyumluysa, tüketicilerin benzinli araçlarını tamamen elektrikli modeller ile takas etmelerini sağlamada etkili olabilir. Menzilin mevcut EV'lerle karşılaştırılabilir olduğunu varsayarsak, menzil kaygısı yakında geçmişte kalabilir.

Nissan , 2028 mali yılına kadar kendi bünyesinde geliştirilen katı hal pilli EV'leri piyasaya sürmek amacıyla 2024 mali yılında Yokohama Fabrikasında bir pilot üretim hattı açmayı planlıyor .

 

Umut verirken, beklentileri kontrol altında tutmak önemlidir. Bu, özellikle pil teknolojisi söz konusu olduğunda doğrudur, çünkü geçmişte laboratuvardan asla çıkamayan, ezber bozan gelişmelerin sözünü aldık . Otomotiv endüstrisinin geleceği üzerine bindiği için bu sefer farklı olabilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.