Nvidia ve Microsoft, buluta GPU tabanlı bir yapay zeka süper bilgisayarı getirmek için çalışıyor

Nvidia ve Microsoft, GPU tabanlı Azure örneklerine sahip sanal bir süper bilgisayar üzerinde çalışıyor. Tasarımın amacı, daha da garip gerçekçi sanat eserleri yaratmak veya yapay zeka araştırması yapmak için en son yapay zeka algoritmalarını hızlandırmaktır.

Üretken yapay zeka modelleri birçok uygulama için faydalı olduğunu kanıtladı. Makine öğrenimi algoritmaları, "yanlış ellerde" yetenekleriyle genellikle kamuoyunu olumsuz yönde etkileyerek, esrarengiz görüntüler oluşturabilir veya gelecekten kaynak kodunu tahmin edebilir. Piyasadaki en büyük teknoloji şirketlerinden ikisi arasındaki yeni bir ortaklık, bulutta bir "AI süper bilgisayarı" yaratarak bu yetenekleri hızlandırma sözü veriyor.

Nvidia ve Microsoft, yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmaları için bir hızlandırıcı olarak hizmet etmek üzere özel olarak tasarlanmış dünyanın en güçlü süper bilgisayarını oluşturmak için "çok yıllı bir işbirliğini" duyurdu . Ortaklık, Microsoft'un bulut tabanlı Azure platformunu Nvidia'nın üst düzey GPU donanımına karşı kullanıyor. Diğer birkaç bileşen, tüm iletişim yığınını hızlandıracaktır.

Donanım tarafında "onbinlerce" Nvidia A100 (Amper tabanlı) ve H100 (Hopper) kurumsal GPU bulunur. Bulut tabanlı altyapı, Microsoft'un GPU hızlandırmalı ND ve NC serisi sanal makinelerini içerir. Quantum-2 400 Gb/sn InfiniBand ağ teknolojisi ve şirketin AI Enterprise yazılım paketi, iletişim cihazı arasında köprü kuruyor.

Esasen yeni yapay zeka süper bilgisayar tasarımı, Azure örnekleriyle çalışan bir bulut hizmeti işlevi görür. Nvidia, yazılım katmanı gerekli sanal makineleri ayırırken, müşterilerin kaynakları "normalde gerçek bir süper bilgisayarla elde edecekleri gibi" elde edebileceklerini açıkladı.

Mimari olarak fiziksel bir süper bilgisayarla aynıdır ancak "buluttaki" VM'lerde çalışır. En bariz avantajı, bir araştırma laboratuvarında özel (ve çok büyük) bir fiziksel cihaz gerektirmemesidir. Yine de sağlanan yetenekler, kuruluşların sanal örnekleri "süper bilgi işlem durumuna kadar" ölçeklendirmesine olanak tanıyacak.

Sanal süper bilgisayarın birincil odak noktası, üretken AI modellerinde iyileştirmeler ve ilerlemeler sağlamaktır. Yapay zeka araştırmalarının bu hızla gelişen alanı şu anda "yeni metin, kod, dijital görüntüler, video veya ses oluşturmak için denetimsiz, kendi kendine öğrenen algoritmalar" için bir temel olarak Megatron Turing NLG 530B gibi modellere dayanmaktadır.

Nvidia, yapay zeka teknolojisindeki ilerlemelerin nasıl hızlandığını, endüstri benimsenmesinin arttığını ve bu alandaki atılımların bir araştırma dalgasını, yeni girişimleri ve kurumsal uygulamaları tetiklediğini vurguladı. Microsoft ile ortaklık, müşterilere ve araştırmacılara, yapay zekanın dönüştürücü gücünden yararlanmak için son teknoloji bir yapay zeka altyapısı ve yazılımı sağlayacak.

Veya Microsoft'un kendi sözleriyle, "Microsoft Azure'daki her kuruluş için" güçlü yapay zeka yetenekleri.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.