NZXT, yüksek performanslı, iletken olmayan termal macunu piyasaya sürüyor

PC aksesuar üreticisi NZXT, termal macun oyununa giriyor. Şirketin yüksek performanslı termal macunu, çinko oksit, alüminyum ve sıvı polimerden oluşan özel olarak tasarlanmış bir formülden yapılmıştır ve kısa devreyi önlemek için hem elektriksel olarak iletken değildir hem de kürlenmez. CPU ve GPU çekirdeklerinde kullanıma uygundur, üç yıllık raf ömrüne sahiptir ve uygulanması ve temizlenmesi kolay olduğu söylenir.

Macun, 6,3 W/mk (yüzey alanının metrekaresi başına watt) termal iletkenlik derecesi, 35~220*10³ mPa.s viskozite derecesi ve 3,5 g/cc özgül ağırlık derecesi taşır. Genel bir kural, termal iletkenlik derecesi ne kadar yüksek olursa, malzemenin ısı iletmede o kadar iyi olacağıdır.

NZXT'ler gibi geleneksel, iletken olmayan macunlar, sıvı metal gibi daha egzotik TIM'ler kadar iyi performans göstermez, ancak uygulanması çok daha kolaydır ve yanlışlıkla onunla temas ederse donanımı öldürmez.

NZXT, 2004 yılında Johnny Hou tarafından kuruldu. Şirketin ilk ürünü olan Guardian kasası, Transformers serisinden fırlamış gibi görünen plastik bir ön çerçeveye sahipti. NZXT, özel yapım kasa hareketine öncülük etmeye yardımcı oldu ve o zamandan beri birkaç başka ürün kategorisine genişledi ve hatta özel ve önceden oluşturulmuş PC'ler sunuyor.

NZXT'nin yüksek performanslı termal macununun fiyatı 3g'lık bir tüp için 9,99 $ ve 15g'lik bir tüp için 19.99 $'dır. Her ikisi de bugünden itibaren NZXT'nin web mağazasından satın alınabilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri