Iğdır'da 2. Kayısı Cup Tenis Turnuvası Başladı

Iğdır Valiliği, Iğdır Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda, Alagöz Holding sponsorluğunda bu yıl 2’ncisi düzenlenen Iğdır Kayısı Cup Tenis Turnuvası’nın açılış töreni, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Vali/Belediye Başkanvekili H. Engin Sarıibrahim’in konuşmalarının ardından başladı.

İlimizde ikincisi düzenlenen Kayısı Cup Festivali’ne  3 ülke, 45 şehir, 4 branşta yapılacak festivale bin 150 sporcu katılım sağladı.2. Kayısı Cup Festivali tenis müsabakaları açılışı saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunmasının ile devam etti. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Biz, Türkiye Tenis Federasyonu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızın talimatları ile sporu tabana yayıyoruz, ilkesi ile yıllardır stratejiler geliştiririz. Tenisin de tabana yayılması konusu noktasında bu stratejilerden en önemlileri bizim tenisin zenginin sporu olma algısından kurtarıp herkes tarafından her zaman her yerde oynanabilir olduğunu göstermemiz ortaya koymamızdır.” dedi.Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim, İlimizin bölgede coğrafi konumunun çok önemli olduğunu belirterek, “Iğdır her ne kadar Doğu Anadolu’nun içinde yer alsa da mikro klima iklimi ile üretim gücü ile tarımın bu memleketteki en önemli kaynaklarından bir tanesidir. Bu anlamda kayısı bizim için kıymetli bir üründür. Özellikle sofralık kayısı üretiminde Türkiye’nin hem ihracatında hem üretimde önemli güçlerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Spor, spor ile birlikte müzik, müzik ile birlikte kültürel faaliyet, sosyal faaliyet dediğimiz unsurlar. Bunların hepsi birlikte beraber olan konulardır. Bizler gerçekte bu serhat boylarında sporun, müziğin kültürel faaliyetin birleştirici gücüne inanan insanlar olarak birlikte başaracağız, diyoruz” kincisi düzenlenen 2. Kayısı Cup Spor Şenliklerinin ilimiz’de hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.Düzenlenen kincisi düzenlenen 2. Kayısı Cup Spor Şenlikleri Müsabakası öncesi, Yöresel halkoyunları ekibi Kafkas ekibinin dans gösterisi ile devam etti. 

Daha sonra Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile birlikte karşılıklı tenis oynadı.
Açılış törenine İl Jandarma Komutanı Nejdet Karaca, İl Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, kurum müdürleri  katıldı. 

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.