Opera One Tarayıcısı, ChatGPT Destekli Opera Tarayıcısıyla Yayınlandı

Opera, kullanıcılarının internet deneyimini geliştirmek amacıyla ChatGPT destekli yeni tarayıcısı Opera One'ı bugün resmi olarak yayınladı. Nisan ayında erken erişim sürümü tanıtılan Opera One, yapay zeka odaklı özellikleriyle dikkat çekiyor. Kullanıcıların sorularına daha doğru ve anlamlı yanıtlar sunabilen ChatGPT, Opera hesabıyla giriş yapma gereksinimiyle kullanılabiliyor.

Opera One'ın lansmanıyla ilgili açıklamalarda bulunan Opera yetkilileri, "Bugün, Opera'nın amiral gemisi tarayıcısı bayrağı yepyeni Opera One'a devrediyor ve amiral gemisi tarayıcıyı yeni bir tasarım, yenilikçi özellikler ve ilk gerçek yerel tarayıcı AI, Aria ile değiştiriyor" dedi. Opera'nın yeni tarayıcısı Opera One, Aria adı verilen yapay zeka motoruyla kullanıcılara önde gelen bir yapay zeka hizmeti sunuyor.

Aria, GPT tabanlı bir çözümle güçlendirilmiş olup, web ve Opera tarayıcısından elde edilen güncel verilerle daha da geliştirilmiştir. Opera'nın tescilli besteci AI motoru, canlı web araması ve OpenAI'nın GPT'sinin birleşimiyle Aria, kullanıcıların web ve tarayıcı konularında uzman bir rehber olmayı hedefliyor. Aria ayrıca, kullanıcıların metinleri vurgulayarak veya sağ tıklatarak bağlamsal isteklerde bulunabileceği Opera'nın AI Bilgi İstemlerini kullanıyor.

Opera One'ın öne çıkan bir diğer özelliği ise komut satırıyla etkileşim imkanı sağlamasıdır. Kullanıcılar, ctrl+/ (Win) veya cmd+/ klavye kısayollarını kullanarak komut satırını görüntüleyebilir ve Aria ile iletişim kurabilir. Yenilikçi Sekme Adaları özelliği ise sekmeleri içeriğe göre otomatik olarak gruplandırarak kullanıcıların daha sezgisel bir şekilde etkileşime geçmesine olanak tanır. Bu özellik sayesinde farklı gezinme bağlamlarını ayrı tutmak, sekmeleri hareket ettirmek ve adaları daraltmak mümkün hale gelir.

Opera One, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olmasıyla da dikkat çeker. Çok Parçacıklı Birleştirici adı verilen bir mimariyle desteklenen Opera One, diğer Chromium tabanlı tarayıcılardan daha hızlı ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunar. Bu yeni sürümle birlikte Opera, tarayıcının sürüm numarasını her yıl güncellemeye karar verdi. Opera One, şirketin 100. tarayıcı sürümü olması sebebiyle bu adı almıştır.

Opera One tarayıcısının Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilen sürümü, Opera'nın resmi web sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir. Opera kullanıcıları, mevcut tarayıcılarını güncelleyerek Opera One'ın tüm yeniliklerinden faydalanabilirler.

Opera'nın yayınladığı Opera One, yapay zeka destekli tarayıcısı Aria ile birlikte kullanıcılarına daha akıllı bir internet deneyimi sunmayı hedefliyor. Gelişmiş özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzüyle dikkat çeken Opera One, web tabanlı görevlerde kullanıcılara yardımcı olacak güçlü bir araç olarak öne çıkıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler