Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin'i resmi para birimi haline getirmede El Salvador'u takip ediyor

Artık Bitcoin'in resmi para birimi olduğu dünyadaki tek ülke El Salvador değil. Güney Amerika ulusuna katılmak, kripto para birimini yasal ihale olarak onaylayan Orta Afrika Cumhuriyeti'dir (CAR).

 

Reuters , Bitcoin kullanımını düzenleyen bir yasa tasarısının geçen hafta meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildiğini yazıyor .

 

Altın ve uranyum gibi doğal kaynaklar açısından zengin olmasına rağmen, CAR dünyanın en fakir ülkelerinden biridir ve 2012'den beri iç savaşa bulaşmıştır. Şu anda para birimi olarak Fransa destekli CFA frangı ve diğer altı eski ülke gibi Fransa destekli CFA frangı kullanmaktadır. Afrika'daki Fransız kolonileri.

 

The Verge , CAR'ın Bitcoin'i resmi para birimi olarak benimsemesinde özellikle garip olan şey, 4,8 milyon nüfusun sadece yüzde 11'inin internete erişiminin olması .

 

Şimdi muhalefet milletvekili olan eski CAR başbakanı Martin Ziguele, Başkan Faustin Archange Touadera tarafından imzalanan tasarının "ilanla" onaylandığını söyledi .

 

Hareketin, CAR'ın Rusya ile yakın ilişkisiyle bağlantılı olabileceği tahmin ediliyor - Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınayan Birleşmiş Milletler oylamasında çekimser kalan 35 ülkeden biriydi - aynı zamanda CFA ve Fransa'yı da baltalıyor.

 

Fransız analist Thierry Vircoulon , AFP haber ajansına verdiği demeçte , "Sistemik yolsuzluk ve uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya kalan bir Rus ortağı göz önüne alındığında, bağlam şüpheyi teşvik ediyor."

El Salvador, geçen yıl Haziran ayında Bitcoin yasasını çıkardığında ve kripto para birimi Eylül ayında yasal ihale haline geldiğinde tarih yazdı . Hükümet, uygulamaya yardım etmeyi reddeden Dünya Bankası ve ülkeyi Bitcoin'i resmi para birimi olarak bırakmaya çağıran Uluslararası Para Fonu (IMF) dahil olmak üzere kararla ilgili olarak vatandaşlardan ve kuruluşlardan çok sayıda eleştiriyle karşı karşıya kaldı. Ancak El Salvador, kriptodan veya Bitcoin Şehri inşa etme planlarından vazgeçmiyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri