Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan askerler için tüm okullarda saygı duruşu

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 asker için Milli Eğitim Bakanlığı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 15 Ocak Pazartesi günü bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşu yapılmasını kararlaştırdı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehit askerlerin aziz hatıralarını yaşatmak, eğitim ailesi olarak minnet duygularını ifade etmek ve yeni nesli vatan sevgisiyle donatmak amacıyla bu kararı aldıklarını belirtti.

Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak en genel amacımız çocuklarımızı Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmektir." dedi.

BAKAN TEKİN AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Tekin, Pençe-Kilit Harekatı'nın Türkiye'nin ulusal güvenliği ve sınır bütünlüğü için hayati önem taşıdığını, terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin büyük bir kahramanlık gösterdiğini, şehit olan askerlerin ise Türk milletinin gönlünde ebediyen yaşayacağını vurguladı.

Tekin, "Bu idrakle Pençe-Kilit Harekat bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olan vatan evlatlarının aziz hatıralarını yaşatmak, eğitim ailesi olarak minnetimizi göstermek ve yükselen yeni nesli ruhen, bedenen ve manen vatan sevgisiyle donatmak amacıyla Bakanlığımıza bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 15 Ocak 2024 tarihinde bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, makamları ali olsun." ifadelerini kullandı.

Bakanlığın kararı, tüm okullara resmi yazıyla bildirildi. Pazartesi günü saat 08.00'de başlayacak bayrak töreninde, şehit askerlerin isimleri okunacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı söylenecek. Törenin ardından, okullarda şehitler için dua edilecek ve onların hayat hikayeleri anlatılacak.

Pençe-Kilit Harekatı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2019 yılında başlatılan ve halen devam eden, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'nın faaliyet gösterdiği Zap, Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik operasyonlardan oluşuyor. Harekat kapsamında bugüne kadar 750'den fazla terörist etkisiz hale getirildi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.