Popüler 'Dinamik Ada' iPhone 14 Pro özelliği artık Android'de mevcut

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro'daki yeni özellikler ve yükseltilmiş teknik özellikler, lansmanından bu yana iPhone kullanıcılarını çılgına çevirdi. Bazıları özellikle Pro modeline özel "Dinamik Ada"yı sever. O kadar memnuniyetle karşılanan bir özellik haline geldi ki, şimdi Andriod geliştiricileri onu kopyalıyor.

Apple'ın en son iPhone 14 ve iPhone 14 Pro sürümleri, geliştirilmiş teknik özelliklere, yaşam kalitesi iyileştirmelerine ve yeni özelliklere sahip telefonlarla Apple hayranlarının ve meraklılarının ilgisini çekti. Fandom dışında bile oldukça dikkat çeken bir özellik, yalnızca iPhone 14 Pro modellerinde bulunan "Dinamik Ada"dır.

OLED ekranlı iPhone'ları ve diğer birçok telefonu rahatsız eden bir çentik yerine Apple, Pro modeliyle yeni bir yaklaşım benimsedi. Dynamic Island, statik çentik şeklinde bir boşluk kullanmak yerine, kamera boşluğunun çevresinde karartılmış bir alan oluşturmak için bir yazılım yaklaşımı benimser.

Bu özellikle ilgili en güzel şey, adanın karanlık alan içindeki bildirimler gibi çeşitli bilgileri görüntülemesine izin vermesidir. iPhone 14 Pro tanıtımı sırasında Apple , çeşitli ilgili bilgileri görüntülemek için adayı kullanarak Apple Pay ve müzik çalma dahil olmak üzere birkaç uygulama gösterdi. AirPod'lar gibi bağlı cihazlar da mini pencerede durum bilgilerini görüntüleyebilir. Birçok Android hayranı, OLED telefonların ortak bir özelliği olan kamera kesmesinin bazı "çirkinliklerini" maskelemeye yardımcı olduğu için iPhone'un Dinamik Adasına ilgi gösterdi.

Jawomo, Android için yaşam kalitesi uygulamalarında uzmanlaşmış bir üçüncü taraf stüdyodur. Android kullanıcılarının geri bildirimlerini dinledi ve Apple'ın Dynamic Island'ına benzer bir amaca hizmet eden "dynamicSpot" adlı bir uygulama geliştirdi.

dynamicSpot uygulaması amaçlandığı gibi çalışır, ancak anında iletme bildirimlerinin etkinleştirilmesi gerekir. Ne yazık ki, bu kurulum, aynı bilgileri iki kez görüntüleyen küçük bir tuhaflığa neden olur - bir kez genişletilmiş kamera noktasında ve bir kez anında iletme bildiriminde. Uygulamanın, kullanıcılar için konum, boyut, bildirimler ve daha fazlası gibi adanın birçok yönünü özelleştirmelerine olanak tanıyan bazı avantajları vardır. Müşteriler, uygulama içi satın alma yoluyla ücretli bir sürüme yükseltebilir. Yükseltme, bu müşterilerin, Apple'ın Dynamic Island demosunda gösterdiğine benzer şekilde, onu çok daha büyük bir balona (tweet'in üstünde) genişleten, yerinde uzun bir dokunuş yapmalarını sağlar.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.