Prag'da Üniversiteye Kanlı Baskın: 15 Ölü

Çekya'nın başkenti Prag'da, Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'ne silahlı bir saldırgan tarafından baskın düzenlendi. Saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Üniversitenin merkezinde bulunan Jan Palach Meydanı'na gelen maskeli bir kişi, elindeki otomatik silahla fakülte binasına girdi. Binanın giriş katında ve merdivenlerde rastgele ateş açan saldırgan, öğrenci ve akademisyenleri hedef aldı. Saldırı sırasında binada bulunan yaklaşık 200 kişi büyük panik yaşadı. Bazıları kendilerini sınıflara kilitlerken, bazıları da binadan kaçmaya çalıştı.

Çek polisi, saldırı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk etti. Polis, üniversite yönetimi aracılığıyla öğrenci ve çalışanlara e-posta göndererek, bulundukları yerde kalmalarını ve kapıları kapatmalarını istedi. Polis, saldırganı etkisiz hale getirmek için binaya girdi. Çıkan çatışmada saldırgan vurularak öldürüldü. Polis, saldırganın kimliği ve saldırının nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Saldırıda 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 20'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. Çekya Başbakanı Andrej Babis de saldırının bir terör eylemi olup olmadığının araştırıldığını söyledi. Babis, saldırının ülke için büyük bir trajedi olduğunu ifade etti.

Charles Üniversitesi Rektörü Tomas Zima da saldırıyı lanetleyerek, üniversite camiasının büyük bir şok yaşadığını belirtti. Zima, saldırının hedefinin bilimsel özgürlük ve demokrasi olduğunu söyledi.

Prag'da düzenlenen silahlı saldırı, Çekya tarihindeki en kanlı saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti. 2015 yılında Uhersky Brod kasabasında bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişi ölmüştü.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.