Robotik girişimi, yürüme hızınızı koşuya çıkaran ayakkabı aksesuarı geliştiriyor

Shift Robotics, "Mookwalkers" adında bir dizi ayakkabı aksesuarı geliştirdi. 20. yüzyılın başlarındaki kayışlı paten 21. yüzyıldan kalma bir film. Moonwalker'lar, erken ve hatta modern öncüllerinin aksine, frenleme ve hızlanmayı kontrol etmek için sensörler, yapay zeka yazılımı ve iki adet 300 watt'lık motor kullanır, bu nedenle kullanıcının tek yapması gereken yürümektir. Paten, normal yürüme hızını yüzde 250'ye kadar artırabilir.

Moonwalker'ların çalışma şekli basittir. Her bir patendeki sensörler, kullanıcının yürüyüşünü ölçer. Yerleşik AI algoritmaları, yürüyenin hızını ve ivmesini hesaplar ve motor hızını akıcı bir şekilde otomatik olarak ayarlar, böylece değişiklik dengede bir kayma yaratmaz. Kullanıcının hızı kontrol etmek için yapması gereken tek şey, hızlandırmak veya yavaşlamak için daha hızlı veya daha yavaş yürümektir.

Her Mookwalker'ın 10 poliüretan tekerleği vardır. Her bir patendeki elektrik motorları, tek bir şarjla (yaklaşık bir saat) altı mil boyunca sekiz tekerleğe güç sağlar. Güç verilmeyen bir çift, menteşeli bir ayak parmağına takılır, böylece kullanıcılar doğal olarak - topuktan buruna - yürüyebilir - ön kısmın arka kısımda bükülmesine izin verir. Menteşe ayrıca merdivenlerden güvenli bir şekilde inip çıkmak için bir geçiş anahtarı görevi görür.

Durduğunda, topuğun kaldırılması yazılıma tekerlekleri kilitlemesini söyler. Kullanıcı daha sonra motorlar devreye girmeden ilerleyebilir. Benzer bir hareket, merdivenlerin tepesine (veya altına) ulaşıldığında tekerlekleri yeniden devreye sokar. Bu özellik, yüksek tıkanıklık durumlarında da yardımcı olabilir, ancak Shift'in yürüyüşünüzü yavaşlattığını iddia etmesi, diğerlerinin yanında yürürken güvenli olması için motorları yeterince yavaşlatmalıdır.

SSS'lerde "AI'mızın anında yanıt süreleri var, bu nedenle süper çevikler ve kalabalıklar arasında sorunsuz bir şekilde hareket edebilirsiniz."

Moonwalker'lar belirli sınırlamalarla gelir. Sadece maksimum 7 mil hıza sahipler, yokuş aşağı giderken bile koşmak veya daha hızlı hareket etmek için ideal değiller. "Çevikliklerine" rağmen, durmak için hala zamana ihtiyaçları var - en yüksek hızdan yaklaşık üç metre - bu nedenle kullanıcıların önceden plan yapması ve yürüyüşlerini yürümeden önce yavaşlatmaya başlaması gerekiyor.

Shift, araştırmalarını özel bir şirkete dönüştüren bir Carnegie Mellon robotik mühendisleri ekibi tarafından kuruldu. Grup , ilk üretim çalışması için 90.000 dolar toplamayı umarak bir Kickstarter kampanyası başlattı. Yayınlandığı gibi, proje hedefini iki katından fazla artırdı - 186.875 dolar.

Yüksek teknolojili paten de ucuz değil. "Erken kuşlar" 999 $ bağışla bir çift puan alabilir (799 $ ve 899 $ paketler tükendi). Shift, perakende pazarında yaklaşık 1.400 dolar talep ediyor. Kickstarter destekçileri, Moonwalker'larının önümüzdeki Mart ayında gönderilmesini bekleyebilirler.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.