Rus kullanıcılar Windows 10 ve 11'i indiremediklerini bildirdi

Microsoft, Rusya'daki kişilerin popüler işletim sistemini indirmesini engelliyor gibi görünüyor, ancak bir VPN hizmeti kullanarak kısıtlamayı kolayca aşabilirsiniz. Bunun kullanıcıları Linux'a geçmeye zorlamak için yeterli olup olmadığını görmek ilginç olacak.

Rusya'daki kullanıcılar şu anda Microsoft sunucularından Windows 10 ve 11 ISO'larını ve kurulum araçlarını indirememektedir. İnsanlar sorunu ilk olarak hafta sonu fark etmeye başladı.

Rus IP adresine sahip biri Windows ISO dosyalarını doğrudan Microsoft'un web sitesinden indirmeye çalışırsa, istekleriyle ilgili bir sorun olduğunu belirten bir mesajla karşılaşıyor.

Windows Update Assistant'ı, Windows Media Creation Tool'u veya Windows 11 Installation Assistant'ı indirmeye çalışmak da işe yaramaz ve kullanıcılar bir hata mesajıyla bir web sayfasına yönlendirilir.

Rusya'daki bazı kişiler, Windows 11 Medya Oluşturma Aracı'nı indirebildiklerini bildirdi. Ancak, başlangıçta çökerek bir 0x80072F8F-0x20000 hatası oluşturur.

Kullanıcılar, bir VPN hizmeti kullanmanın bu hata mesajlarından kurtulduğunu ve dosyaları indirmelerine izin verdiğini iddia ediyor. İronik olarak, Rusya'nın katı sansür yasaları, birçok VPN sağlayıcısının ülkede faaliyet göstermesini engelliyor.

Microsoft konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı, bu nedenle bunun yalnızca bir sunucu hatası mı yoksa şirket tarafından Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini protesto etmek için alınan kasıtlı bir karar mı olduğu belli değil.

Mart ayında Microsoft , ülkedeki tüm yeni satışları durdurdu ve benzer eylemlerde bulunan düzinelerce Batılı şirkete katıldı. Bu ayın başlarında şirket , Rusya'daki işini kapattığını ve bunun sonucunda 400'den fazla çalışanın işten çıkarıldığını duyurdu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri