Süper Lig puan durumları

Süper Lig, Türkiye'de 18 takımın yarıştığı bir ligdir. Her takım, diğer takımlarla home-and-away olarak yani evinde ve deplasmanda mücadele etmektedir. Sezon sonunda ilk üç takım Süper Lig'de kalırken, son üç takım Süper Lig'den düşer ve yerlerini TFF 1. Lig'den yükselen takımlar alır. Sezon sonunda ilk iki takım ayrıca Türkiye Kupası'nı kazanır ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazanır. Bu sezonun ilk üç takımı ise UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı kazanacaktır.

Süper Lig, Türkiye'nin profesyonel futbol ligidir. Güncel puan durumu şöyledir:

  1. İstanbul Başakşehir - 49 puan
  2. Galatasaray - 44 puan
  3. Beşiktaş - 42 puan
  4. Trabzonspor - 41 puan
  5. Fenerbahçe - 39 puan
  6. Alanyaspor - 37 puan
  7. Antalyaspor - 35 puan
  8. Kasımpaşa - 34 puan
  9. Kayserispor - 33 puan
  10. Sivasspor - 32 puan
  11. Göztepe - 31 puan
  12. Yeni Malatyaspor - 29 puan
  13. Ankaragücü - 28 puan
  14. Konyaspor - 28 puan
  15. Başakşehir FK - 28 puan
  16. Rizespor - 27 puan
  17. Denizlispor - 27 puan
  18. Erzurumspor - 26 puan
  19. Gençlerbirliği - 25 puan
  20. Çaykur Rizespor - 16 puan

Süper Lig, Türkiye'nin profesyonel futbol ligidir. Lig, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yönetilmektedir. Lig, yıllık olarak düzenlenmekte ve Türkiye'de 18 takımın mücadele ettiği bir yarışmadır. Sezon, Eylül ayında başlar ve Mayıs ayında sona erer. Her takım, diğer takımlarla home-and-away olarak yani evinde ve deplasmanda mücadele etmektedir. Sezon sonunda ilk üç takım Süper Lig'de kalırken, son üç takım Süper Lig'den düşer ve yerlerini TFF 1. Lig'den yükselen takımlar alır. Sezon sonunda ilk iki takım ayrıca Türkiye Kupası'nı kazanır ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazanır. Bu sezonun ilk üç takımı ise UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı kazanacaktır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.