Sahte ChatGPT Uygulamalarından Uzak Durun

Son dönemlerde, ChatGPT'nin gelişi, teknoloji dünyasında en çok yankı uyandıran olaylardan biri oldu. Bir anında herkes Web 3.0'ın ve metaversin potansiyellerini tartışıyor, bir sonraki anında ise ChatGPT'nin güçlerine hayranlıkla bakıyoruz.

Ne yazık ki, çoğu yeni teknolojide olduğu gibi, birçok sahte uygulama ortaya çıkıyor. ChatGPT'nin popülerliğine dayanarak, birçok uygulama geliştiricisi sahte ChatGPT uygulamalarını uygulama mağazalarına sürüyor. İşte mobil uygulama mağazalarında bulduğunuz ChatGPT uygulamalarının çoğundan uzak durmanız gereken nedenler.

Sahte ChatGPT Uygulamaları Mağazaları İşgal Ediyor

Apple App Store ve Google Play Store son zamanlarda AI sohbetbot uygulamalarında büyük bir artış yaşadı, ki çoğu, ChatGPT'nin 2022'nin son çeyreğinde piyasaya sürülmesinden hemen sonra ortaya çıktı. Normalde bu bir sorun olmazdı. Kim AI sohbetbotunu sevmez ki?

Ne yazık ki, bu uygulamaların büyük bir çoğunluğu, resmi ChatGPT mobil uygulamasıymış gibi kullanıcıları yanıltarak ortaya çıkıyor. Bazıları, düzenli ChatGPT'den daha fazlasını iddia eden bir premium sürüm sunarak dikkatsiz kullanıcılardan para koparıyor. Bu iddialar genellikle yanıltıcıdır.

İndirebileceğiniz tek ChatGPT mobil uygulama, şu anda Apple Store'da indirilebilir durumda olan resmi iOS ChatGPT mobil uygulamasıdır. 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla OpenAI, yalnızca bir iOS mobil uygulama yayınladı, bu yüzden OpenAI'ye ait olduğunu iddia eden herhangi bir Android uygulaması neredeyse kesinlikle sahte olacaktır.

Play Store ve App Store'da onlarca sözde ChatGPT uygulamasını denedik. Çalışanların hiçbiri tarayıcı tabanlı ChatGPT'nin sunduğundan önemli ölçüde farklı bir şey sunamadı. Bunların çoğu, doğru ChatGPT önerilerini oluşturmayı bildiğiniz takdirde yazabileceğiniz önceden yazılmış bir öneri setine sahip uygulamalardır.

Ayrıca, bu tür uygulamaların yaygın bir teması, reklamlarla dolu olmalarıdır. Bunların çoğu kimlik doğrulama ekranından bile geçemedi, ancak kredi kartı bilgilerinizi sormaktan oldukça istekliydiler.

Bu uygulamalardan birçoğunu denedik, ancak her iki uygulama mağazasında da test edemediğimiz yüzlerce uygulama hala bulunuyor. Dolayısıyla, ekstra değer katan bir uygulama bulursanız, ChatGPT kimlik bilgilerinizi kullanmanın maliyetini dikkatlice değerlendirin. Karanlık ağ, çalınan ChatGPT hesaplarıyla dolup taşıyor ve sahte uygulamaları kullanmak, hacker'ların ChatGPT hesaplarını toplamak için kullandığı yöntemler arasında yer alıyor.

Üçüncü Taraf Geliştiricilerden Güvenilir ChatGPT Uygulamaları Var Mı?

OpenAI'nin resmi bir ChatGPT uygulaması olmasa da, üçüncü taraf geliştiricilerin ChatGPT'nin çalıştığı aynı teknolojiyi kullanarak uygulamalar oluşturması teknik olarak mümkün olabilir.

OpenAI'nin GPT-3 ve GPT-4 API'larını kullanan birçok meşru mobil uygulama bulunuyor ve bunlar ChatGPT'nin yapabileceği gibi soruları yanıtlayabilir ve görevleri gerçekleştirebilir. Ancak, bu uygulamalar ChatGPT'den farklıdır ve ChatGPT kadar güçlü veya neredeyse o kadar verimli değillerdir.

Sahte ChatGPT Uygulamalarından Uzak Durun

ChatGPT hesabınızı sahte uygulamalara kaybetmek büyük bir sorun gibi görünmeyebilir, ancak öyle olabilir. Evet, bir telefon numarası ve e-posta ile birkaç dakika içinde yeni bir hesap oluşturabilirsiniz. Ancak, ChatGPT hesabınıza paylaştığınız kişisel veriler, kötü niyetli kişilerin eline geçerse sizi hedef almak için kullanılabilir.

Güvenliğiniz konusunda proaktif olmak en iyisidir. Uygulama mağazalarında bulunan ChatGPT uygulamalarına dikkatli olun. Şu anda ChatGPT'ye en iyi erişim yöntemi, hem bilgisayarda hem de mobil cihazda tarayıcınızı kullanmak veya resmi iOS mobil uygulamayı kullanmaktır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.