Sony Xperia 5 IV, 5.000 mAh pil, microSD yuvası ve kulaklık jakına sahip kompakt bir telefon.

Çok uzun zaman önce insanlar devasa ekranlı telefonlardan bahsederken 'phablet' terimini kullanıyorlardı, ancak günümüzde çoğu telefon bu kategoriye giriyor gibi görünüyor. Neyse ki biraz daha cepte taşınabilen bir şey tercih edenler için Sony Xperia 5 IV, tek elle kullanımı daha kolay olması gereken daha dar bir form faktörüne sahip olarak trendi aşıyor.

Sony, bu yılın başlarında piyasaya sürdüğü amiral gemisi telefonunun daha kompakt bir versiyonu olan Xperia 5 IV'ü piyasaya sürdü. 156mm x 67mm x 8.2mm boyutlarında küçük değil, ancak çoğu modern telefondan daha küçük, bu da onu Samsung Galaxy S22 veya Asus Zenfone 9'a harika bir alternatif haline getiriyor.

Ön tarafta, Gorilla Glass Victus bölmesinin altında oturan 6.1 inç 1.080 x 2.520 OLED ekran var. 120Hz maksimum yenileme hızına sahip ve bildirildiğine göre önceki Xperia 5 serisinden yüzde 50'ye kadar daha parlak olabilir.

Ayrıca, 5.000 mAh'de benzer boyuttaki diğer telefonlardan biraz daha büyük olan pil kapasitesi de geliştirildi. Sony, 30W şarj cihazı (kutuya dahil değildir) kullanarak 30 dakikada yüzde 50'ye kadar şarj edebileceğini ve hatta kablosuz şarjı desteklediğini iddia ediyor.

Arkada, Xperia 5 IV'ün üç adet 12 megapiksel sensörü var - OIS'li 24 mm'ye eşdeğer 1/1.7 inç birincil kamera, 16 mm 1/2.5" ultra geniş ve OIS'li 60 mm 1/3.5" telefoto. Sony'nin amiral gemisinin sürekli optik zoom kamerası yerine sabit 2.5x büyütmeye bağlı kalmaya karar vermesi hayal kırıklığı yaratıyor.

Her üç kamera da 4K 120fps video çekebilir ve Eye AF ve Nesne İzleme gibi şirketin mükemmel Alpha aynasız kamera serisinden özellikler içerir. Selfie kamerası da daha büyük bir 12MP 1/2,9" sensöre yükseltildi.

Her şeye güç veren, Qualcomm'un 8 GB RAM ve 128 GB veya 256 GB depolama ile eşleştirilmiş Snapdragon 8 Gen 1 SoC'sidir. Ahize ayrıca bir microSD kart yuvasına ve 3,5 mm kulaklık jakına sahip, diğer üreticilerin uzun süredir üst düzey telefonlarda terk ettiği özellikler. Paketi tamamlayanlar, stereo hoparlörler ve IP68 toz ve suya dayanıklılık derecesidir.

Sony Xperia 5 IV, 27 Ekim'de 999 dolardan başlayan fiyatlarla gönderime başlayacak. Siyah, Yeşil ve Ekru Beyaz renklerinde satışa sunulacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.