Sosyal Medyada Asla Paylaşmamanız Gereken 8 Selfie

Selfie çekme eğilimi son on yılda yükseldi. İster kabinde çalışalım, ister arabaya binelim, selfie çekmeye karşı koyamıyoruz. Selfie'ler daha sonra hatırlayabileceğiniz anıları korumanın harika bir yolu olsa da, hepsi sosyal medyada paylaşmaya değmez.

Bu yazıda, utanmamak veya yasal sonuçlarla karşılaşmamak için sosyal medyada paylaşmamanız gereken özçekimlerin bir listesini ele alacağız.

1. Utanmış Arka Planlı Selfie

Selfie'de yaptığınızın yanı sıra, insanlar arka planı da fark eder ve arka planda utanç verici bir şeyi yakalama konusunda hafif bir dikkatsizlik, başkalarını güldürür. Hiç yaşamamış olsanız bile böyle bir özçekimi sosyal medyada paylaşmak büyük bir utanç kaynağı olabilir.

Reddit'teki bir gönderide bir adam, kız arkadaşından uyurken fotoğrafını çektiği için nefret ettiğini, ayna ise ayak parmaklarını kullanmak için yaratıcılığını açığa çıkardığını gösteriyor. Böyle bir başarıya imza atabilmesi övgüye değer, ancak bundan çıkarmamız gereken ders, arka planda bir aynanın da bizi açığa çıkarıp utandırabileceğidir.

Bu nedenle, özçekiminizi sosyal medyada yayınlamadan önce, arka planda insanları gülmeye veya hakkında yorum yapmaya davet edecek ve utanmanıza neden olacak hiçbir şey olmadığından emin olmak çok önemlidir.

2. Paralı Selfie

Elimizde bol miktarda nakit olması doğal olarak bizi anı yakalamaya zorluyor. Böyle bir özçekim yapmak tamamen kabul edilebilir olsa da, sosyal medyada yayınlamak mantıklı değil. İnternette yayınlayarak hırsızlara evinize girmeleri için bir neden vermiş olursunuz.

Bir olayda, nakit parayla bir Snapchat hikayesi yayınladıktan sonra bir soyguncu 18 yaşındaki bir çocuğun evine geldi. Entertainment.ie, soyguncunun 280 dolar nakit ve değerli bir saatle kaçtığını bildirdi.

Bu nedenle, istenmeyen misafirler tarafından rahatsız edilmek istemiyorsanız, dünyaya ne kadar paranız olduğunu söylememek daha iyidir.

3. Yasadışı Silahla Selfie

Yasadışı silah bulundurmak ciddi bir suçtur ve onu tutarken veya arka planda göstererek bir selfie yayınlamak başınızı büyük belaya sokabilir. Sakladığınız belirli bir silaha sahip olmanın yasa dışı olduğu bir eyalette yaşıyorsanız, onu tutarken bir selfie paylaşmaktan kaçının.

Business Insider tarafından bildirildiği üzere 42 yaşındaki bir adam, 45 kalibrelik bir ateşli silahla kendi özçekimini paylaştığı için 15 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. Bu nedenle, bir selfie için parmaklıklar ardında kalmak istemiyorsanız, bu tür selfieleri sosyal medyada yayınlamayın.

4. Oy Kabinlerinde Selfie

Cep telefonunuzu asla taşımamanız gereken bir diğer yer ise sandıktır. Ayrıca, telefonunuzu sandık içinde kullanmak yasa dışıysa ve oy verirken kendi fotoğrafınızı çektiyseniz, sosyal medyada paylaşmaktan kaçının. Bunu, oyları yaygınlaştırmak amacıyla bile yapmayın.

The News Minute tarafından bildirildiği üzere, bir adam oy kullanırken bir sandıkta selfie çektiği için tutuklandı. Bu nedenle, açıkça desteklediğiniz bir partiye desteğinizi gösterme dürtüsüne rağmen, sandık içinde özçekim yapmaktan kaçının.

5. Sarhoşken Selfie

Sarhoş olduğunuzda veya bunu sizin için başkasına yaptırdığınızda anları yakalamak gayet güzel. Tekrar ayık olduğunuzda, bu anları besleyebilir ve onlara gülebilirsiniz. Bununla birlikte, sosyal medyada sık sık elinde bir kutu şarapla özçekimler yayınlamak sana zarar verebilir.

Bunu yaparak itibarınızı mahvedebilirken, hayalinizdeki işe girmenizi de engelleyebilir. İşverenler sosyal medyadaki varlığınıza bakabilir ve sizi sarhoş görmek iş aramanıza yardımcı olmaz.

Yani bir gün böyle bir şeyin olmasını istemiyorsanız, sarhoş gecelerden özçekimlerinizi kendinize saklamalı ve sosyal medyada paylaşmaktan kaçınmalısınız.

6. Gizli Belgelerle Selfie

Doğum belgeleri ve biniş kartları gibi gizli belgeleri sosyal medyada paylaşmak da başınızı belaya sokabilir. Bu tür bilgiler yanlış ellere geçerse, size finansal, yasal ve sosyal zarar vermek için kolayca manipüle edebilirler.

Çevrimiçi olarak asla paylaşmamanız gereken farklı bilgi türleri hakkındaki kılavuzumuza göz atın. Yükle düğmesine tıklamadan önce, selfie'nin bu verileri göstermediğinden emin olun. Sosyal medyada paylaşmaya istekliyseniz, kritik bilgileri önceden gizleyin veya bulanıklaştırın.

7. Yasadışı Bir Etkinlik Yaparken Selfie

Yasadışı faaliyetlerde bulunmak suçtur, ancak bunu sosyal medyada paylaşmak çok büyük bir hata olur. Yasadışı bir alanda avlanıyorsanız, hız ölçerinizi hız sınırını aşıyorsanız veya benzer faaliyetlerde bulunuyorsanız asla selfie çekmemelisiniz. Yapsanız bile, sosyal medyada yayınlamaktan kaçının.

The New York Post'un haberine göre, benzer bir özçekim, FBI'ın bir güvenlik kamerasından alınan verilerle eşleşen bir soyguncuyu yakalamasına yardımcı oldu. İster bir farkla kanunu çiğniyor olun, ister ciddi bir suç işlemiş olun, başınızı belaya sokmamak için sosyal medyada paylaşmamak en iyisidir.

8. İş Yerinde veya İzinsiz Yerlerde Selfie

İşyerinde veya cep telefonunuzu cebinizden çıkarmanıza izin verilmeyen mahkeme salonu veya polis karakolu gibi diğer yerlerde bir selfie, kovulmanıza veya ağır para cezaları ile tokatlanmanıza neden olabilir.

Fotoğraf çekmeden önce, ziyaret ettiğiniz yerler için şirketin politikalarını ve kurallarını kontrol edin. Bunu yanlışlıkla yapsanız bile, ilgili bir check-in ile sosyal medyada yayınlamayın, bu da yetkililerin sizi tutuklamasını kolaylaştırır.

Daily Mail, bir adamın mahkemede selfie çekip Facebook'ta paylaştığı için 400 sterlin para cezasına çarptırıldığını bildirdi. Yaşadığınız eğlenceyi sosyal medyada paylaşma dürtüsünden kurtularak benzer bir olayın başınıza gelmesini önleyebilirsiniz.

Selfie'ler dışında, sosyal medyada paylaşmamanız gereken başka tür gönderiler de var; çevrimiçi paylaşmamanız gereken şeylerin dökümüne bakın.

Sosyal Medyada Paylaşmaktan Kaçınmak İçin Selfie'ler

Artık hangi özçekimlerden kaçınmanız gerektiğini bildiğinize göre, başkalarına onlarla dalga geçme şansı vermemek veya başınızı yasal belaya sokmamak için onları sosyal medyada yayınlamadan önce her zaman iki kez düşünün.

Ek olarak, kendi hayatınız veya başkalarının hayatı için risk oluşturan selfie'lerden kaçınmalısınız. Asla yapmamanız gereken bazı riskli özçekimler, uzun bir sitede, tehlikeli bir hayvanla, araba kullanırken ve şantiyelerdedir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri