Spotify, 300.000 başlık ve alakart fiyatlandırma ile sesli kitap işini başlattı

Akışlı müziği fethettikten ve podcasting sahnesini sarstıktan sonra Spotify, dikkatini sesli kitaplara çeviriyor. Salı günü, İsveçli ses devi ABD'deki dinleyicilerin artık 300.000'den fazla eser satın alıp dinleyebileceğini duyurdu. Sesli kitaplar, platformu kalabalık hissettirmeden müzik ve podcast'lerin yanında oturmak üzere tasarlanan ortam için özel olarak tasarlanmış yeni bir kullanıcı arayüzü ile piyasaya çıkıyor.

Kitaplar, aramada ve küratörlü önerilerde görünecek ve oynat düğmesinde, dinlemek için satın alınmaları gerektiği anlamına gelen bir kilit simgesi olacak.

Satın alınan kitaplar kitaplığınıza kaydedilecek ve istediğiniz zaman dinlemeniz için hazır olacak. Kitaplar ayrıca çevrimdışı dinleme için indirilebilir ve yer imi özelliği, kaldığınız yerden devam edebilmeniz için yerinizi otomatik olarak kaydeder. Spotify ayrıca tempoyu hızlandırmak veya yavaşlatmak için çeşitli oynatma seçenekleri geliştirdi ve bir derecelendirme sistemi, bir kitabı dinledikten sonra fikrinizi paylaşmanıza izin verecek.

Spotify, sesli kitapları ayrı bir bölüm olarak konumlandırıyor, yani premium (ödeme yapan) aboneler için indirim yok - en azından lansman sırasında değil. Bu, Prime aboneleri için Audible avantajları sunan Amazon gibi rakiplerden farklıdır.

Spotify Başkan Yardımcısı ve sesli kitap ve kapılı içerik başkanı Nir Zicherman, sesli kitapların daha geniş kitap pazarının yüzde yedisinden fazlasını temsil etmediğini kabul etti. Bununla birlikte, kategori yıldan yıla yüzde 20 büyüyor, bu nedenle girişimde kesinlikle potansiyel var.

Zicherman, sesli kitapları başka türlü denememiş olabilecek bir kitleye tanıtmaktan özellikle heyecan duyduklarını söyledi. Ve gerçekten, bu muhtemelen onların büyüme için en büyük fırsatı. Premium abonelere indirim yapmamak bir hata gibi geliyor ve bahse girerim Spotify, kullanıcıların hizmeti denemelerine izin vermek için ücretsiz bir kitap teklif etseler, daha fazla yeni gelene ulaşabilir.

Spotify, ABD'deki ilk çıkışından edindiği bilgileri, ek pazarlardaki lansmanları planlamaya yardımcı olmak ve yeni özelliklerin kullanıma sunulmasına rehberlik etmek için kullanacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.