Spotify, Car Thing gösterge paneli aksesuarını sessizce durduruyor

Eh, bu uzun sürmedi. Spotify, araçlar için ses kontrollü akıllı oynatıcısını halka açtıktan yaklaşık beş ay sonra, cihazı sessizce durdurdu. Hala bir tane istiyorsanız, stoklar tükenirken önemli bir indirimle satışta.

Spotify, 2019'da otomobiller için sesle kontrol edilen bir cihazı test etmeye başladı. Dublajlı Car Thing, başlangıçta yalnızca ABD'deki küçük bir davetli Spotify Premium üyesi grubu tarafından kullanılabiliyordu. Cihaz, Spotify'ın donanıma ilk girişini temsil ediyordu, ancak şirket, donanıma geçişin bir göstergesinden ziyade, insanların araçlarında müzik ve podcast'leri nasıl dinlediğini öğrenmekle ilgili olduğu konusunda ısrar etti.

Daha geniş ama yine de sınırlı bir sunum 2021'de başladı ve geçtiğimiz Şubat ayında Spotify, Car Thing'i herkesin kullanımına uygun bir tüketici cihazı yaptı (10 dolarlık bir fiyat artışıyla da olsa).

Spotify, 27 Temmuz'da yayınlanan son kazanç raporunda sessizce, bildirilen brüt kar marjının Car Thing'in üretimini durdurma kararından olumsuz etkilendiğini söyledi. Spotify, üretimin sona ermesiyle ilgili olarak bir kerelik 31 milyon € (31,4 milyon $) tutarında bir ücret kaydetti.

Bir Spotify sözcüsü TechCrunch'a, ürün talebi ve tedarik zinciri sorunları da dahil olmak üzere bir dizi faktörün üretimi durdurma kararlarına katkıda bulunduğunu söyledi. Mevcut cihazlar normal şekilde çalışmaya devam edecek, dedi kişi, girişimin [araçlardaki dinleme alışkanlıkları hakkında] yararlı öğrenmelerin kilidini açtığını da sözlerine ekledi.

İlginçtir ki, Spotify hala web sitesinde Car Thing'i büyük bir indirimle sunuyor. Normalde 89,99 ABD Doları olan gadget, Spotify'ın tasfiye satışının bir parçası olarak 49.99 ABD Doları karşılığında satılıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri