Spotify Sesi Nasıl Daha İyi Yapılır: Ayarlanacak 7 Ayar

Spotify milyonlarca sanatçıya kapı açtı, abonelikleri paylaşmanın birden çok yolunu yarattı ve her yerde müzik dinleme şeklimizi değiştirdi.

Ancak, birçok Spotify kullanıcısı parmaklarının ucundaki gücün hala farkında değil. Spotify, eğlencenizi kişiselleştirmek için ses seviyesinden AI özellikli geçişlere kadar çeşitli ayarları özelleştirmenize olanak tanır.

Daha önce Spotify ayarlarınızı kontrol etme zahmetine girmediyseniz bu makale tam size göre. Dinleme deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmak için Spotify'ınızın sesini daha iyi hale getirmenin tüm yolları hakkında konuşacağız.

İşte en fazla farkı yaratmak için Spotify'daki sesi değiştirmenin bazı yolları.

1. Ses Düzeyini Normalleştirin

Yeni bir şarkının öncekinden çok daha yüksek sesle çaldığı o anı hepimiz yaşamışızdır. Normalize ile Spotify, bunun olmasını önlemek için ses düzeylerini sizin için ayarlar.

Bunu değiştirmek için Ana Sayfa > Profilinizi Tıklayın > Ayarlar > Sesi Normalleştir seçeneğine gidin.

Ardından, tüm Spotify parçalarını ortamınıza göre otomatik olarak ayarlayan Ses Düzeyini seçebilirsiniz . Yüksek , Normal ve Sessiz arasında seçim yapabileceksiniz .

2. Ses Kalite Kontrolü

Çoğu kişi, Wi-Fi akışı ve veri akışından indirmeye kadar her tür dinleme oturumu için Spotify ayarlarınızı değiştirebileceğinizi bilmiyor.

Spotify'da Ses Kalitesi Türleri Nelerdir?

Spotify size ses kalitenizi beş seçenekle değiştirme seçeneği sunar: otomatik , düşük , normal , yüksek ve çok yüksek .

Otomatik, varsayılan ses kalitesidir, burada ses kalitesi internet bağlantınızın ne kadar kararlı olduğuna bağlıdır. Bununla Spotify, dinleme oturumunuzu kesintiye uğratmadan en yüksek kalite seviyesini seçecektir.

Spotify'da birbirine yakın ses kalitesi türleri için düşük için 24kbit/s, normal için 96kbit/s, yüksek için 160kbit/s ve çok yüksek için 320kbit/s'dir. Çok yüksek ses kalitesi seçeneği yalnızca Spotify Premium'da mevcuttur.

Daha yüksek kbit/s, müziğinizin daha ince ayrıntılarını duyacağınız, ancak daha fazla bant genişliği ve veri kullanacağınız anlamına gelir. Yüksek kalitede indirmek, cihazınızda daha fazla depolama alanı kullanır.

Spotify Ses Kalitesi Nasıl Değiştirilir

iOS ve Android'de Ses Kalitesi ayarına erişmek için Ana Sayfa > Ayarlar > Ses Kalitesi'ne gidin ve akış kalitesini tercihinize göre özelleştirin.

Masaüstü için Ayarlar'ı seçin ve Ses Kalitesi'ne gidin . Akış kalitesi altında , tercih ettiğiniz ayarı tıklayabilirsiniz.

3. Ekolayzer

Ekolayzerler, ses spektrum aralığının ses düzeyini ayarlamanıza olanak tanır: Düşük , ​​Orta ve Yüksek . Frekansları ayarlamak, en sevdiğiniz müzik türünü en iyi şekilde ses çıkaracak şekilde geliştirmenize yardımcı olmalıdır.

Spotify'daki En İyi Ekolayzer Ayarları

Spotify'daki en iyi ekolayzır ayarları söz konusu olduğunda, herkese uyan tek beden yoktur. İdeal Spotify ekolayzır ayarları cihazlara, türlere ve hatta şarkılara göre değişiklik gösterecektir.

Örneğin, standart dizüstü bilgisayar hoparlörleri kullanıyorsanız, genellikle bası artırmanız ve ortaları azaltmanız önerilir. Buna karşılık, güçlü basa sahip hoparlörler kullanırken, onu dengelemek için yüksekleri artırmayı tercih edebilirsiniz. Bu nedenle, Spotify için en iyi ekolayzır ayarları, yalnızca donanım özelliklerine göre büyük ölçüde farklılık gösterebilir.

Aslında, yaşınız ve işitme yetenekleriniz gibi faktörler bile optimum dinleme deneyiminiz için ideal EQ ayarlarını etkiler. Örneğin, sizin için mükemmel olan Spotify ekolayzer ayarları, büyük aile üyeleriniz veya arkadaşlarınız için aynı olmayabilir.

Neyse ki, herkesin kendi tercihi olacak olsa da, akış devi, Spotify ekolayzır için yerleşik ön ayarlarla çoğu insanı birçok sorundan kurtarıyor.

iOS ve Android'de Spotify Ekolayzır Nasıl Değiştirilir

Spotify ekolayzerinizi etkinleştirmek için bunu iOS üzerinden nasıl yapabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Ana Sayfa > Ayarlar > Oynatma > Ekolayzer'e gidin ve açın. Ardından, kullanabileceğiniz ön ayarlardan birine dokunun veya noktaları kendiniz sürükleyerek özelleştirin.

Android kullanıcısıysanız, Spotify ekolayzerini kullanma seçeneği cihazınızın üreticisine bağlı olabilir. Cihazınızın Spotify ekolayzırıyla başa çıkıp çıkamayacağını öğrenmek için Ana Sayfa > Ayarlar > Ses Kalitesi'ndeki seçeneği işaretleyebilirsiniz . Equalize kelimesini bulup ona dokunursanız, cihazınız ekolayzer kontrol panelinize yönlendirilecektir.

Android kullanıcıları, ekolayzırların beklenmedik bir şekilde ses seviyesini değiştirebileceğini ve sorun yaşarlarsa devre dışı bırakabileceğini söyleyen bir uyarı alabilir. Kulaklık veya hoparlör gibi uyumlu ses kaynakları kullanıyorsanız, Dolby Atmos, UHQ upscaler ve Adapt Sound kullanma seçeneği görünecektir.

Hem Dolby Atmos hem de UHQ yükseltici, surround ses ve gelişmiş ses çözünürlüğü deneyimleri sağlarken Adapt Sound, ses profilinizi yaş aralığınıza göre ayarlamanıza yardımcı olur.

Spotify Ekolayzeri Diğer Cihazlarda Nasıl Kullanılır

Ne yazık ki, bu seçenek tüm cihazlarda mevcut değildir. Mac kullanıcıları için macOS Spotify uygulamasında ekolayzır yoktur. Windows kullanıcıları için eşitlemeye erişim cihaza göre değişir. Neyse ki, birçoğu ücretsiz olan birçok üçüncü taraf ekolayzır seçeneği indirilebilir.

Son olarak, hoparlör veya kulaklık gibi harici bir ses cihazına bağlıyken bu ayarları kullanamayabilirsiniz. Cihazınızda yerleşik ekolayzır olup olmadığını öğrenmek için kılavuza bakın veya cihaz üreticinize danışın. Daha sonra cihazınız için en iyi Spotify ekolayzer ayarlarını bulmaya çalışabilirsiniz.

4. Donanım Hızlandırmasını Etkinleştirin

Makineler için canavarları olan bizler için, dinleme deneyimimizi bilgisayarlarımızın üstesinden gelebileceklerine göre optimize etmek mantıklıdır. Spotify'ın donanım hızlandırması , uygulamanın performansını optimize etmeye yardımcı olmak için mevcut donanımınızı kullanır. Spotify'ın donanım hızlandırması, Windows ve macOS için Spotify masaüstü uygulamasında çalışır.

Windows'ta Spotify donanım hızlandırmasını etkinleştirmek için Ayarlar > Gelişmiş Ayarları Göster seçeneğine gidin . Uyumluluk altında , Donanım hızlandırmayı etkinleştir'i seçin . Mac kullanıyorsanız, ekranınızın sol üst köşesindeki Spotify'ı ve ardından Donanım İvmesi'ni tıklayın.

Donanım hızlandırma, dinleme deneyiminiz için çok şey yapabilirken , Spotify'da çalınamayan şarkılar gibi oynatma sorunlarına da neden olabilir.

Spotify Ayarlarınızı İnce Ayarlama

Yukarıdaki en büyük farkı yaratan en iyi ayarları seçtikten sonra, şimdi Spotify dinleme deneyiminizi benzersiz kılan küçük ayrıntılarda ince ayar yapmaya başlayabilirsiniz.

5. Geçiş

Antrenmanlar ve odaklanmış işler için sürekli dinleme için en iyisi olan Crossfade, şarkılar arasındaki tüm garip sessizlikleri ortadan kaldıran zarif bir özelliktir.

iOS'ta çapraz geçiş ayarlarınızı özelleştirmek için Ana Sayfa > Ayarlar > Oynatma seçeneğine gidin . Crossfade altında kaydırıcıyı tercih ettiğiniz düzeylere sürükleyin.

Android için, Ana Sayfa > Ayarlar > Çapraz Geçiş'e gidebilir ve tercihinize göre kaydırabilirsiniz. Masaüstü kullanıcıları ayrıca Ayarlar'ı seçerek, Playback'e giderek ve Crossfade Songs'u açarak Crossfade'i güncelleyebilir.

Ardından, Crossfade şarkıları ve istediğiniz crossfade uzunluğunu tıklayın.

6. boşluksuz

Canlı veya klasik müzik dinlemek için en iyisi olan Gapless, müziğinizi karıştırmadan devam ettirir. Crossfade'in hemen altında, etkinleştirmek için anahtarı sağa çevirebilirsiniz.

7. Otomatik Karıştırma

Son olarak, Automix, yumuşak geçişler için bir Spotify yapay zeka özelliğidir. Çapraz geçiş, atlama, döngüleme ve hatta geçiş efektleri ekleme gibi çeşitli yöntemler kullanarak, parçanın değiştiğini bile fark etmeyeceksiniz.

Başlamak için Gapless'ın altında bulunan Automix anahtarını sağa çevirin.

Dinleme Deneyiminizden En İyi Şekilde Yararlanın

Spotify, yıllar boyunca müziğimizin keyfini çıkarmamız için bize giderek daha iyi yollar verdi. Sadece aralarından seçim yapabileceğiniz sonsuz çeşitlilikte eğlence değil, aynı zamanda onları daha iyi deneyimlemenin pek çok yolu var.

Kaçırmayın. Mümkün olan en iyi dinleme deneyimi için ayarlarınızı yaptığınızdan emin olun.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri