Spotify, Türkiye’de abonelik fiyatlarını artırdı

Spotify, Türkiye'de abonelik fiyatlarını artırdı. Bu, dijital müzik servisinin 2024 yılında yaptığı ilk zam oldu. Spotify, fiyat artışını mevcut abonelerine bildirdi ve yeni fiyatları resmi web sitesinde duyurdu. Spotify, Türkiye'de 2024 yılında yaptığı ilk zamla birlikte bireysel Premium aboneliğinin aylık ücretini 39,99 TL'den 59,99 TL'ye çıkardı. Aynı çatı altında yaşayan iki kişinin dahil olabileceği Premium Duo paketinin fiyatı ise zammın ardından 54,99 TL'den 79,99 TL'ye yükseldi. Aile planı, aynı adreste oturan en fazla altı kişi için 64,99 TL'den 99,99 TL'ye çıktı. Öğrenci planı ise 21,99 TL'den 32,99 TL'ye çıktı. Spotify, bireysel ve öğrenci paketleri için 1 ay boyunca ücretsiz, belli aralıklarla 3 ay boyunca bedava Premium abonelik fırsatı sunmaya devam ediyor.

FİYAT ARTIŞ NEDENİNİ AÇIKLADI

Spotify, fiyat artışının nedenini açıklamadı. Ancak geçtiğimiz Aralık ayında şirket içi bir notta Spotify CEO'su Daniel Ek, şirketin maliyetleri düşürmek ve büyümedeki yavaşlamaya hazırlanmak amacıyla iş gücünün %17'sinin işine son verdiğini açıklamıştı. Ek, "Son iki yılda Spotify'ı gerçekten büyük ve sürdürülebilir bir işletme haline getirmeye gayret ettik. Dünyanın lider ses şirketi olma hedefimize ulaşmak için tasarlanmış ve gelecekte sürekli olarak karlılık, büyüme sağlayacak bir karar aldık. Birçok kez paylaştığım gibi önemli adımlar atmış olsak da hala yapmamız gereken işler var. Ekonomik büyüme önemli ölçüde yavaşladı ve sermaye daha pahalı hâle geldi." demişti.

Spotify, dünya genelinde en çok tercih edilen müzik dinleme platformu olma konumunu koruyor. Şirket, 2023 yılının son çeyreğinde 345 milyon aktif kullanıcıya ve 155 milyon Premium aboneye ulaştığını açıklamıştı. Spotify, Türkiye'de de popüler bir müzik servisi. Ancak fiyat artışının kullanıcı sayısı ve abonelik oranı üzerinde nasıl bir etki yaratacağı henüz bilinmiyor. Spotify, Türkiye'deki kullanıcılarına daha fazla yerel içerik ve özel kampanyalar sunarak rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

YENİ FİYATLARI BELLİOLDU

Spotify Premium, reklamsız müzik dinleme deneyimiyle milyonlarca şarkıya erişmeni sağlayan dijital bir müzik hizmetidir. Spotify Premium'un avantajları arasında şarkıları istediğin sırada çalma, indirme ve çevrimdışı dinleme, yüksek ses kalitesi, arkadaşlarınla aynı anda dinleme ve dinleme sırasını düzenleme gibi özellikler bulunuyor. Spotify Premium, Türkiye'de bireysel, duo, aile ve öğrenci olmak üzere dört farklı planla sunuluyor. Spotify Premium'un yeni fiyatları şöyle:

  • Bireysel: 59,99 TL / ay
  • Duo: 79,99 TL / ay
  • Aile: 99,99 TL / ay
  • Öğrenci: 32,99 TL / ay

Spotify Premium'a kaydolmak veya mevcut aboneliğini değiştirmek isteyen kullanıcılar, Spotify'ın resmi web sitesini ziyaret edebilirler. Spotify Premium'u daha önce denememiş kullanıcılar, bireysel ve öğrenci planları için 1 ay boyunca ücretsiz, belli aralıklarla 3 ay boyunca bedava Premium abonelik fırsatından yararlanabilirler. Spotify Premium'un koşulları ve sıkça sorulan sorular için buraya tıklayabilirsiniz.

Spotify, Türkiye'de abonelik fiyatlarını artırdı. Bu, dijital müzik servisinin 2024 yılında yaptığı ilk zam oldu. Spotify, fiyat artışının nedenini ve kullanıcı sayısı üzerindeki etkisini açıklamadı. Spotify Premium, Türkiye'de dört farklı planla sunuluyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler