Spotify, yeni Canlı Etkinlikler bölümü ile ayak parmaklarını konser biletlerine daldırıyor

Spotify, bilet satış potansiyelini test etme konusundaki ilgisini gösteren yeni bir web sitesi oluşturdu. Spotify Biletleri sitesi, yaklaşan canlı etkinlikleri listeler ve bir gösteriye tıklamak, bilet satın alma seçeneği olan bir bilgi sayfası açar. Spotify, fiyatların mekan tarafından belirlendiğini, ancak bir rezervasyon ücreti aldığını söylüyor.

Web sitesi, Spotify uygulamasının yakın zamanda tanıtılan Live Events Feed'ine benzer ve kullanıcıların Ticketmaster, AXS, DICE, Eventbrite, See Tickets ve diğer satıcılar aracılığıyla konserler için koltuk satın almalarına olanak tanır. Ancak görünen o ki, yeni web sitesi aracıyı ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Kullanıcılar koltukları doğrudan Spotify üzerinden satın alır.

Tüm biletler, Spotify rezervasyon ücretiyle birlikte 17 ila 45 ABD Doları arasında değişen nispeten makul bir fiyatla genel giriş gibi görünüyor. Mevcut teklifler, Limbeck, Osees, Crows, Tokimonsta, Dirty Honey, Four Year Strong ve Annie DiRusso dahil olmak üzere yalnızca yedi gösteri ile sınırlıdır ve son üçü zaten satılmıştır. Ancak Spotify, biletlerin mekan üzerinden hala mevcut olabileceğini söylüyor.

Spotify, bir bilet acentesi olarak hareket etmek iyi ya da kötü bir şey olabilir. Bilet acenteleri genel olarak korkunç. Bazıları diğerlerinden daha kötü olmakla birlikte, yasal kafa derisi yüzücülerinden biraz daha fazlasıdır. Alıcılar, mümkün olduğunda doğrudan mekandan satın almaktan genellikle daha iyidir. Bununla birlikte, acentelere yapılan satışlar neredeyse düzensiz olduğundan, daha büyük gösteriler için bu neredeyse imkansız hale geldi. Mekan aracılığıyla büyük bir isim grubu için bilet bulmada iyi şanslar.

Bir Spotify sözcüsü The Verge'e verdiği demeçte, "Spotify'da, kullanıcı deneyimimizi geliştirmek için yeni ürünleri ve fikirleri rutin olarak test ediyoruz. Bunlardan bazıları daha geniş kullanıcı deneyimimizin yolunu açıyor ve diğerleri yalnızca önemli öğrenmeler olarak hizmet ediyor" dedi. "Tickets.spotify.com bizim en son testimiz. Şu anda gelecek planlarımız hakkında paylaşacak başka haberimiz yok."

Bu nedenle, biraz çekiş kazanırsa Spotify'ın hizmeti hangi yöne götüreceği belli değil. Yalnızca daha küçük mekanlara veya daha az bilinen sanatçılara daha fazla maruz kalmalarını sağlamak için bilet sunabilir. Bununla birlikte, yeterince popüler hale gelirse, Ticketmaster'ın beğenileriyle rekabet ederek daha büyük mekanları ve etkinlikleri içerecek şekilde genişleyebilir.

Ticketmaster'ın kullandığı açgözlü dinamik fiyatlandırma modelinden uzak durduğu sürece, bazı işleri çalabilir. Bu amaçla, satın alma koşulları sayfası şu anda bilet fiyatlandırmasını belirlemediğini belirtiyor. Mekan ne kadar ücret alınacağını belirliyor ve Spotify sadece bir rezervasyon ücreti alıyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.