Starlink internet artık 32 ülkede mevcut

SpaceX'in Starlink uydu tabanlı İnternet hizmeti şu anda dünya çapında 32 ülkede mevcuttur. Elon Musk liderliğindeki şirket, Twitter'da kullanılabilirlik haritasına bir bağlantı paylaştı ve "mevcut" olarak işaretlenmiş bir alandan sipariş veren kişilerin Starlink kitlerinin hemen gönderileceğini söyledi.

Haritaya göre Starlink hizmeti Avrupa'nın büyük bir bölümünde, Kuzey Amerika'da, Yeni Zelanda'da ve Avustralya'nın alt yarısında mevcut. Afrika, Grönland ve Güney Amerika'nın çoğu dahil olmak üzere diğer bölgelerin 2023'ten itibaren kullanılabilirlik görmesi bekleniyor.

Bu yılın başlarında Starlink , artan enflasyona ayak uydurmak için gerekli olduğunu söylediği bir fiyat artışı açıklamıştı. Artışla birlikte, bir Starlink başlangıç ​​kiti artık alıcılara nakliye ve vergi öncesi 599 dolar ödeyecek. Aylık hizmet oranı da aylık 99 dolardan 110 dolara yükseldi.

Starlink, diğer ISS'lerin tekliflerinden belirgin şekilde daha pahalıdır, ancak hizmeti düşünen birçok kişi için, aralarından seçim yapılabilecek tek seçenek olabilir. Bu, özellikle büyük İnternet servis sağlayıcıları tarafından hizmet verilmeyen kırsal alanlarda olanlar için geçerlidir.

SpaceX, takımyıldızına sürekli olarak daha fazla uydu ekliyor. 53 Starlink uydusunu daha düşük Dünya yörüngesine taşıyacak olan bir sonraki roket fırlatma , bugün Kaliforniya'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'ndeki Space Launch Complex 4 East'ten (SLC-4E) yapılacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri