TikTok, HTML5 oyun pilot programını başlatıyor

Aylarca süren raporlardan sonra, TikTok'un oyunlara ilk adımlarından biri ortaya çıktı. Birkaç ülkedeki kullanıcılar artık hizmet içinde HTML5 tabanlı mini oyunlar oynayabilir. TikTok, sektöre girmeye çalışan en son başlangıçta oyun dışı hizmettir.

ABD dahil bazı ülkelerdeki TikTok kullanıcıları artık HTML5 tabanlı mini oyunların küçük bir seçkisine bağlantılar içeren videolar yükleyebilir. Yeni özellik, oyunların platformda etkileşim için bir sonraki mıknatıs olup olmayacağını görmek için bir testtir.

Bir TikTok videosu yüklemeden önceki son adımlarda, kullanıcılar "Bağlantı ekle" altında bir seçenek olarak "MiniGame"i bulacaklar. Bu seçenek, FRVR, Lotum, Nitro, Voodoo ve Aim Lab gibi şirketlere ait yedi küçük oyundan birini videolarına eklemelerini sağlıyor. Videoyla karşılaşan izleyiciler, TikTok uygulamasında oynatmaya başlamak için bağlantıya dokunabilir. Örneğin oyunlardan biri, aralarındaki farka dokunmadan önce görünüşte aynı olan iki resmi karşılaştırmayı içerir.

Kasım ayında TikTok, Disco Loco'yu geliştirmek için Zynga ile bir ortaklık duyurdu. TikTok'un Güneydoğu Asya ülkelerinde HTML5 oyunlarını test ettiğine dair raporlar da Mayıs ayında ortaya çıktı. Şirket girişimi hiçbir zaman resmi olarak açıklamadı, ancak oyunların varlığını geçtiğimiz Perşembe günü TechCrunch'a doğruladı ve en az birkaç haftadır birden fazla ülkede erken test aşamasında olduklarını vurguladı.

Hareket, muhtemelen video oyunları, video akışı, sosyal medya ve diğerleri de dahil olmak üzere çeşitli medya biçimlerinin izleyicilerin dikkatini çekmek için aynı rekabet içinde olduğunun bir başka kabulü. Netflix, Fortnite'ın 2019'da önemli bir rakip olduğunu ve o zamandan beri abonelik hizmetine oyunları dahil ettiğini kabul etti. TikTok'un amacı, oyunların kullanıcıların platformdaki ekran sürelerini nasıl etkilediğini görmek.

HTML5'ten farklı olarak, Netflix'in yaklaşımı, abonelerin Apple App Store veya Google Play Store'dan bir dizi mobil oyunu indirmesine izin vererek onu Apple Arcade için daha fazla rakip haline getiriyor. TikTok ve Netflix'in mobil oyun girişimleri, Apple'ın ünlü olarak engellediği Facebook ve Microsoft'unkilerle çelişiyor.

2020'de Microsoft ve Facebook, Apple'ı Netflix gibi TV ve film akışı uygulamalarına izin verirken bulut oyun uygulamalarını engellediği için eleştirdi. Microsoft, tarayıcı tarafından erişilebilen bir web sayfası aracılığıyla bunu atlattı. Netflix'in oyun aboneliği, Apple'ın kurallarına göre App Store üzerinden mobil oyunlar sunarak sorunu önledi. Bu kurallar TikTok'un HTML5 mini oyunları için geçerli görünmüyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri