Türkiye, Afganistan'daki Deprem Felaketi Karşısında Taziye Mesajları Gönderdi

Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde meydana gelen depremin ardından Türkiye, Afgan kardeşlerine başsağlığı ve yardım eli uzatma sözü verdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, depremde hayatını kaybedenler için taziyeler dilemek ve yaralılara acil yardım sunmak amacıyla Türkiye'nin Afganistan'a destek sağlama konusundaki kararlılığı vurgulandı.

ÇOK SAYIDA DEPREM MEYDANA GELMİŞTİ

Afganistan'ın Herat vilayetinde yaşanan felaket, 6,3 şiddetindeki depremin neden olduğu büyük bir trajedi olarak kayıtlara geçti. Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) verilerine göre, yerel saatle 11.00'den itibaren ardışık olarak yaşanan depremler, Herat vilayetini salladı. Bu depremler, 6,3, 5,5, 4,7, 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8 büyüklüklerindeydi. Bu doğal felaket sonucunda yüzlerce insan hayatını kaybetti ve binlercesi yaralandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın yayımladığı yazılı açıklamada, "Dost ve kardeş Afganistan halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı. Türkiye'nin, Afgan kardeşlerinin bu zorlu dönemde yanlarında olmaya ve yardım elini uzatmaya hazır olduğu belirtildi.

Herat vilayetindeki acil durum, Herat Devlet Hastanesi'ne büyük bir hasta akınına neden oldu. Herat Devlet Hastanesi Amiri Barat Muin, depremlerin ardından sadece hastanelerine 215 ölü ve 500 yaralının getirildiğini açıkladı. Bu acil durum, bölgedeki sağlık kuruluşlarının büyük bir baskı altında çalışmasına neden oldu.

Aynı zamanda, Herat Valisi Nur Ahmed İslamcar da uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulundu. Depremin yol açtığı yıkımın üstesinden gelmek ve mağdurlara yardım etmek için uluslararası destek büyük bir öneme sahiptir.

Türkiye'nin, Afganistan'daki deprem felaketi karşısında yardım ve dayanışma göstermeye hazır olduğu haberleri, iki ülkenin arasındaki dostluğun ve dayanışmanın bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Bu trajik olay, uluslararası toplumu Afganistan'daki acil yardım ihtiyacına duyarlı olmaya ve destek sağlamaya teşvik ediyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler