Twitter, 2019 ve 2021 arasında "hata" olarak aktif kullanıcı sayısını artırdığını iddia ediyor

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması hala çantada değil ve şirketin ilk çeyrek mali sonucu, iş adamının anlaşma konusundaki coşkusunu bastırabilir. Önemli olumsuz büyümeye ek olarak, Twitter, son üç yıldaki kullanıcı sayılarının gerçek sayılardan daha yüksek olmasına neden olan bir hata yaptığını kabul etti.

 

Perşembe günü, Twitter 2022 için ilk üç aylık mali raporunu yayınladı . İlk çeyrek gelirinin 1,2 milyar dolara ulaşmasına rağmen şirketin zararda çalıştığını iddia ediyor. Belki daha da ilginç olanı, şirketin para kazanılabilir günlük aktif kullanıcı (mDAU) sayılarını yanlışlıkla aşırı şişirdiğini kabul etmesidir. Hatayı, kullanıcı hesaplarını yönetme biçimindeki bir değişiklikle suçladı.

 

Raporda, "Mart 2019'da, hesaplar arasında rahatça geçiş yapmak için insanların birden fazla ayrı hesabı birbirine bağlamasına izin veren bir özellik başlattık" deniyor. "O sırada bir hata yapıldı, öyle ki birincil hesap aracılığıyla gerçekleştirilen eylemler, bağlı tüm hesapların mDAU olarak sayılmasına neden oldu. Bu, 1Ç'19'dan 4'21Ç'ye kadar mDAU'nun fazla gösterilmesine neden oldu."

mDAU yeniden düzenlemesi, 20221'in 4'üncü çeyreği için yalnızca yaklaşık iki milyon kullanıcı fark yarattı, ancak Elon Musk'ın bu haberi nasıl ele aldığını görmek ilginç olacak. Milyarder , Twitter'ı 46,5 milyar dolara satın almayı teklif etti. Twitter teklifi kabul etti, ancak anlaşmanın hala atlaması gereken yasal halkalar ve hissedar onayı var. Twitter, 41 milyar dolarlık bir ilk teklife açık değildi ve kendisini düşmanca bir devralmaya karşı savunmaya hazırladı .

 

Muhtemelen, her iki taraf da satın alma işleminden vazgeçebilir, bu da Twitter'ın anlaşma yapılmadan önce bu "hatayı" bilip bilmediğini ve sadece Musk'ı sırtından sarstığını kabul edip etmediğini merak etmeye neden olabilir. Tabii ki, böyle bir taktik en iyi ihtimalle etik dışı ve en kötü ihtimalle yasa dışı olacaktır. Her iki durumda da, yeniden yapılanma şirketin değerini düşürüyor, bu da topun nasıl ilerleyeceği konusunda Musk'ın sahasında olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte, Twitter söz konusu olduğunda, hala anlaşma aşamasındadır.

 

"25 Nisan 2022'de duyurulduğu üzere, tamamı Elon Musk'a ait olan bir kuruluş tarafından hisse başına 54.20 $ nakit karşılığında satın alınması için kesin bir anlaşmaya vardık. İşlemin tamamlanmasının ardından Twitter, özel bir şirket haline gelecek."

 

Twitter ayrıca ilk çeyrek için 128 milyon dolarlık işletme zararı bildirdi. 2021 yılının ilk çeyreğinin 54 milyon dolarlık kazancıyla karşılaştırıldığında, bu rakam büyümede yüzde 337'lik bir düşüş. Bu düşüş, gelirin yıldan yıla yüzde 16 artmasına rağmen. Twitter bunu işletme maliyetlerinde yüzde 35'lik bir artıştan sorumlu tutuyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri