Twitter, aylık 8 ABD doları tutarındaki Twitter Blue hizmetini yeniden başlattı, iOS'ta aylık 11 ABD doları maliyeti

Şirketin artık doğrulamayı da içeren güncellenmiş abonelik hizmeti Twitter Blue, şirketin çok sayıda taklitçi olması nedeniyle geçen ay hizmete sunumunu askıya almasının ardından bugün yeniden hizmete giriyor. Bir Apple aygıtı kullanmıyorsanız, aylık 8 ABD doları tutarındaki fiyat değişmedi. iOS kullanıcılarının mavi tik ayrıcalığı için ayda 11 dolardan fazla ödeme yapması gerekecek.

Şirketin sahibi Elon Musk'ın uyardığı bir şey olan, kamu kurumlarını taklit etmek için doğrulama sisteminden yararlanan yüzlerce kullanıcıya bir yanıt olarak, şirketin ücretli hesap doğrulamasını askıya alması için güncellenmiş Twitter Blue abonelik hizmetini başlattıktan sonra sadece iki gün sürdü. bir permabana. Eli Lilly gibi davranan bir kişi, artık insülin için ücret alınmayacağı tweet'ini attıktan sonra ilaç şirketinin hisse senedi fiyatını düşürdü ve Senatör Ed Markey, bir Washington Post muhabirinin, öyleymiş gibi davranarak sahte bir hesap açma kolaylığı konusunda Musk'la tartıştı. siyasetçi ol Senatör, Musk'ı bir şeyleri düzeltmesi veya kongrenin müdahalesiyle karşılaşması konusunda uyardı.

Twitter Blue şimdi geri döndü. Doğrulama işaretine ek olarak, aboneler tweet'leri yayınlandıktan 30 dakika sonra düzenleyebilir ve 1080p video yükleyebilir. Ayrıca, reklam sayısının yarısını görecekler ve özellikler geldiğinde, aboneler daha uzun tweet'ler gönderebilecek ve daha fazla görünürlük elde edebilecek ve "yanıtların, bahsetmelerin ve aramaların zirvesine fırlamalarına" olanak tanıyacak.

Web'de twitter Blue'ya abone olmak, önceki aylık 8 ABD Doları ile aynı maliyete sahiptir, ancak iOS rotasına gitmek istiyorsanız, Apple'ın App Store aracılığıyla aylık 11 ABD Dolarına yükselir. Fiyat tutarsızlığı için bir açıklama yok, ancak Musk'ın daha önce talep ettiği bir vergi olan Apple'ın tüm satışlardan aldığı %30'luk kesintiyi muhtemelen telafi edecek.

Musk kısa süre önce Apple'a karşı bir tirad yaptı. Cupertino'nun Twitter'da reklam vermeyi neredeyse tamamen durdurduğunu ve uygulamayı mağazasından kaldırmakla tehdit ettiğini söyledi. Ayrıca şirketin "Amerika'da ifade özgürlüğünden" nefret edip etmediğini de sordu. Musk'ın uygulama mağazalarından olası herhangi bir yasağa getirdiği çözüm, kendi telefonunu yapmaktı, ancak o zamandan beri, Tim Cook ile yaptığı görüşmenin ardından tüm anlaşmazlığın çözülen bir yanlış anlaşılma olduğunu tweetledi.

Yeni Twitter Blue doğrulaması, işletmelerin altın tik aldığı, devlet hesaplarının ise gri sembol aldığı renk kodlu bir sistem kullanacak. Kimliğe bürünmeyi önlemeye yardımcı olmak için kullanıcı adlarını, görünen adlarını veya fotoğraflarını değiştirmeye çalışan tüm aboneler, hesap yeniden incelenene kadar onaylarını geçici olarak kaybeder.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.