Twitter CEO'su Elon Musk, doğrulanmış onay işaretlerinin tekrar geri dönüş yaptığını söyledi

Elon Musk, bu sabah erken saatlerde Twitter'ın doğrulama sisteminin en son yinelemesini duyurdu. Yeni sistemin geçici olarak önümüzdeki Cuma günü kullanıma açılması planlanıyor ve hesabın türüne ve doğrulanan kullanıcıya bağlı olarak altın, gri ve mavi doğrulama kontrolleri sağlayacak. Musk ayrıca, kontrol etkinleştirilmeden önce tüm hesapların manuel olarak doğrulanacağını söyledi.

Twitter doğrulama kontrolü, takip etmesi gittikçe zorlaşan karmaşık bir danstır. Oradaydı ve sonra gitti. Sonra bir bedel karşılığında geri döndü, ama sadece bir günlüğüne. Sonra gri bir onay işareti belirdi, ancak siz farkına varmadan o da gitti. Sonra tekrar ortaya çıktı. Hâlâ kayıp mısın? Ben de. Ancak endişelenmeyin, açıklama yolda olabilir. Ya da değil.

Sabahın erken saatlerinde attığı bir tweet'te Elon Musk, sosyal medya platformunun yenilenen doğrulama sürecinin önümüzdeki Cuma günü erken saatlerde başlatılabileceğini duyurdu. Ancak bu kez, gerçekte ne tür bir kullanıcının doğrulandığını belirtmek için daha fazla renk içerecektir.

Renkli doğrulama çeklerinin kullanılması yeni bir kavram değildir. Musk, Twitter Blue'nun, platformun kimliğe bürünme hesaplarını durdurma yeteneğine daha fazla güvenene kadar rafa kaldırılacağını belirttiği önceki bir tweet'inde bunların kullanımına değinmişti. Sahte hesaplar, Musk'ın doğrulama sistemini yeniden konuşlandırma ve platformu temizleme girişimleriyle alay etmek için birkaç doğrulanmış hesabın kullanılmasının ardından Kasım ayı başlarında manşetlere taşındı.

Bu sabahki tweet, yenilenen, renk kodlu doğrulama sistemiyle ilgili verilen ilk ayrıntı. Musk, bir saatten kısa bir süre sonra başka bir tweet attı ve mavi çekin rolünü ve doğrulanmış kurumsal bağlantıları dahil etme potansiyel yeteneğini daha ayrıntılı olarak açıkladı. Takip eden tweet'e göre Musk, yeni sistemle ilgili daha uzun bir açıklamayı önümüzdeki hafta yapacak.

Musk'ın devralması, değişiklikleri ve doğrulama için ücret alma planları, başından beri açık kollarla daha az karşılandı.

Platform, Discord veya Mastodon gibi daha fazla özellik ve yenilik sunan diğer platformlar için sürekli bir kullanıcı akışı gördü. Diğerleri platformu yalnızca Musk'a, onun uygulamalarına veya sosyal medya temeline yönelik yönüne katılmadıkları için terk ettiler. Musk'ın değişikliklerinin Twitter kullanıcı tabanı tarafından nasıl karşılanacağını tahmin etmenin hiçbir yolu yok. Şimdilik bildiğimiz tek şey, bundan sonra ne olursa olsun, mavi kuşun inişli çıkışlı bir uçuş yapacağıdır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.